PODVIG ZA DIVLJENJE: Stefan i Slobodan peške krenuli na put dug 400 km kako bi podržali odbranu svetinja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODVIG ZA DIVLJENJE: Stefan i Slobodan peške krenuli na put dug 400 km kako bi podržali odbranu svetinja (FOTO)

U jeku borbe za srpske svetinje i očuvanje identiteta danas su u svojevrsnu borbu krenula i dva Prokupčanina Stefan Popović i Slobodan Denić.

Prema sopstvenoj želji, dvojica iskrenih rodoljuba krenuli su u svoju životnu avanturu. Oni su danas krenuli iz Prokuplja put Crne Gore kako bi pokazali solidarnost sa narodom koji brani svetinje.

Da su skromni i iskreni u svojoj nameri, govori i činjenica da su za portal Srbija Danas nekoliko puta napomenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ne žele da fokus bude da njima, već na poruku koju svojim gestom žele da kažu.

- Bitna je poruka koju nosimo. Poruka je da dajemo podršku našoj braći u Crnoj Gori u odbrani svetinja. Mi možemo da prepešačimo i zemaljsku kuglu, ali to bi opet bila kap u moru u odnosu na ono što naša braća u srpskoj Sparti rade - rekao je za naš portal Stefan Popović.

Njih dvojica su danas iz crkve Svetog Prokopija, sveca koji je i zaštitnik ovog grada, krenuli pešaka put Crne Gore, verujući da će tako pokazati svoju solidarnost sa narodom koji ne da na svoje i koji brani svoje svetinje.

Stefan mi je javio i poslao fotografiju Slobodana i njega koji su upravo sada iz Prokuplja, sami, pešice krenuli da daju svoju podršku braći u CG!

I TOPLICA NE DA SVETINJE! Hrabro! pic.twitter.com/yNOX1lyV8k

— Jovana Ćirković (@rilivadivuk) February 24, 2020

Takođe, zanimljiva je i činjenica da je Stefan po rođenju Prokupčanin, ali da je 1999.godine sa Kosova i Metohije opet došao u Prokuplje, dok je Slobodan Denić momak koji sada živi u Prokuplju, ali je rođen i živeo na Kosovu i Metohiji do 1999.godine.

RAKETNI KIŠOBRAN: Ovako na delu izgleda "PANCIR", PVO sistem koji ove nedelje stiže u Srbiju (VIDEO) 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.