PODRŠKA MILENI SA SVIH STRANA: Ministarka Gojković odala zahvalnost svim devojkama koje su progovorile o nasilju

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 16:24

PODRŠKA MILENI SA SVIH STRANA: Ministarka Gojković odala zahvalnost svim devojkama koje su progovorile o nasilju

Ovo je važno zbog svih žena koje su se nalazile ili nalaze u ovakvoj situaciji

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojkvić izjavila je da je "ispovest mlade glumice Milene Radulović koja svedoči o stravičnom seksualnom nasilju koje je preživela u poznatoj školi glume sa razlogom uznemirilo čitavo naše društvo i pokazalo da je seksualno nasilje nad decom i ženama prisutno, često prikriveno i zato je neophodno da sve žrtve imaju jasnu podršku svih nas i u borbi koju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vode".

Kako ističe u saopštenju za javnost Gojkovićeva pruža veliku podršku Mileni Radulović i svim drugim devojkama koje su prošle kroz patnju i torturu.

- Odajem tim devojkama zahvalnost na hrabrosti i odlučnosti da progovore o ovom teškom iskustvu. Ovo je važno ne samo zbog Milene već i zbog svih devojaka i žena koje su se nalazile ili nalaze u ovakvoj situaciji, posebno iz sveta kulture koje su često žrtve nasilja o kome se u svetu kulture Srbije sve više govori - navodi Gojkovićeva.

Ona naglašava i da je na čitavom društvu sada da ih podrži, a na nadležnim organima da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju.

- Zato pozdravljam već prve reakcije državnih organa i očekujem da ovaj slučaj dobije i sudski epiolog, kako bi odgovorni snosili zakonske posledice i sankcije, a naše društvo poslalo jasnu poruku svima da seksualno nasilje nad devojčicama i ženama je neprihvatljivo i ne može ostati nekažnjeno - navela je Maja Gojković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.