PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NETANJAHUA: Bibi NA UDARU, prvi put u ISTORIJI premijer na OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2020, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NETANJAHUA: Bibi NA UDARU, prvi put u ISTORIJI premijer na OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Portparol Netanijahuove stranke Likud izjavio je da je podizanje optužnice "lov na veštice".

Generalni državni tužilac Izraela Avihai Mandelblit podigao je optužnicu protiv premijera Benjamina Netanijahua zbog optužbi da je primao mito, kao i za prevaru i kršenje poverenja.

On je optužnicu podigao u Okružnom sudu u Jerusalimu, a kako je navedeno iz kabineta tužioca - optužnica je podignuta za kratko vreme i po zakonu.

Kako se navodi - to je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << put u istoriji da će se jedan aktuelni premijer suočiti sa krivičnim optužbama.

- Ako je iko sumnjao da je premijer Netanijahu meta opsesivnog progona, sada su mu dati jasni i precizni dokazi. Želja za podizanjem neosnovane optužnice protiv premijera je toliko velika da nisu mogli da dočekaju ni dan do istorijskog samita u Vašingtonu, jednog od najvažnijih u istoriji države - rekao je on.

Ukoliko bude osuđen za primanje mita, preti mu zatvorska kazna do 10 godina, a za prevaru i kršenje poverenja maksimalna kazna od tri godine zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.