POČETAK LEPE TRADICIJE Počinje održavanje Dana komunalne delatnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČETAK LEPE TRADICIJE Počinje održavanje Dana komunalne delatnosti

Održavaće se svake prve subote u septembru

U Beogradu počinje nova manifestacija koja ima tendenciju da preraste u lepu tradiciju.

Na inicijativu Sindikata komunalaca Beograda, a na skupštini grada Beograda, održana 25. jula 2019, usvojen je zaključak o obeležavanju Dana komunalne delatnosti. Odlučeno je da prvi dan njenog obeležavanja bude 7. septembar.

To je obradovalo Sindikat komunalaca Beograda, koji je na svom odborskom sastanku doneo odluku da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u cilju promovisanja "Dana komunalne delatnosti" organizuju sportske igre koje će se održavati u periodu od 31. avgusta do 8. septembra 2019. godine. Planirano je da to postane višegodišnja manifestacija koja će se kao takva organizovati svake godine.

Broj dana jeste veliki, ali postoji nada i namera da će u narednim godinama, iz Srbije i inostranstva dolaziti veliki broj komunalnih radnika. Uz druženje i sportsko nadmetanje radnici će doprineti promociji komunalnih usluga koje su neophodne za uslove života u naseljenim mestima.

Ove godine se igre organizuju 31.8.2019. na terenima Ade Ciganlije. Organizovaće se takmičenje u malom fudbalu, gde će se takmičiti osam ekipa, meč odbojke, za mušku i žensku kategoriju, kao i basket i košarka, gde će se takođe oprobati muške i ženske ekipe.

Zbog tehničkih mogućnosti, ove godine je obezbeđeno da se na otvorenom prostoru žene i muškarci oprobaju u šutrianju trojki, a osim toga biće postavljena i tabla za pikado. Na ovim sportskim događajima mogu učestvovati svi koji dođu i prijave se.

Za najbolje (prva tri mesta) obezbeđene su skromne nagrade, uz uslov da nisu zaposleni u komunalno stambenoj delatnsti. Ove discipline namenjene su korisnicima komunalnih usluga.

Nisu zapostavljeni ni vodeni sportovi, pa će se 5. 09. 2019. u periodu od 16 do 19 časova, na zatvorenom bazenu organizovati takmičenje u plivanju (po starosnim kategorijama) u svim disciplinama.

Sve koji žele da se prijave, mogu to da urade na mejl komunalcibeograda@gmail.com. Krajnji rok za prijavu je 2. septembar 2019. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.