POČELO SUĐENJE PEDOFILU IZ BOGATIĆA: Obljubio devojčicu, pa pobegao - slučaj dva puta šokirao javnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2022, 00:54

POČELO SUĐENJE PEDOFILU IZ BOGATIĆA: Obljubio devojčicu, pa pobegao - slučaj dva puta šokirao javnost

Kada je devojčica roditeljima ispričala šta je preživela, Aleksandar I. pobegao je u nepoznatom pravcu

U Višem sudu u Šapcu je danas počelo suđenje Aleksandru I. (38) iz Mačvanskog Belotića kod Bogatića zbog krivičnog dela obljube devojčice (12) iz istog mesta.

Na prvom glavnom pretresu, kako se saznaje, saslušan je samo optuženi Aleksandar I., koga zastupa advokat koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Novo ročište je zakazano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za 22. mart. U nastavku suđenja treba da bude saslušano devet svedoka i troje veštaka. Proces je, inače, zbog zaštite žrtve obljube zatvoren za javnost.

Više javno tužilaštvo u Šapcu je protiv Aleksandra I. podiglo optužnicu 10. decembra prošle godine i tereti ga za krivično delo obljuba nad detetom iz člana 180. Krivičnog zakonika. Za ovo delo je zaprećena zatvorska kazna od 5 do 12 godina. Inače, ovaj slučaj je do sada dva puta uznemirio široku javnost.

Prvi put 19. juna prošle godine, kada je Aleksandar I. osumnjičen da je napastvovao devojčicu tokom slavlja u jednoj svečanoj sali u Bogatiću gde se veselio sa njenim ocem, u čijoj radnji je zaposlen. Zloupotrebivši poverenje devojčice, koju je poznavao od malih nogu, izveo ju je u šetnju i obljubio, pa se vratio na veselje kao da se ništa nije dogodilo.

Kada je saznao da je devojčica roditeljima ispričala šta je preživela pobegao je u nepoznatom pravcu. Uhapšen je tokom noći posle intenzivne potrage policajaca iz stanice u Bogatiću.

Posle sedam meseci, u januaru ove godine, u ovom kraju nezapamćen slučaj zlostavljanja dece ponovo je uzbunio javnost kada je Viši suda u Šapcu Aleksandru I. ukinuo pritvor koji mu je od hapšenja 20. juna produžavan više puta.

Veće suda u Šapcu je, istina, 11. januara donelo rešenje o produženju pritvora za 30 dana, ali je Apelacioni sud u Novom Sadu prihvatio žalbu Aleksandra I. i njegovog advokata i vratio predmet na ponovno odlučivanje u šabački sud.

U kratkom roku veće Višeg suda u Šapcu odlučuje drugačije i Aleksandra I. pušta na slobodu uz obrazloženje da je "po logici stvari odnos javnosti prema navedenom događaju svakako izgubio na intenzitetu", njime se već mesecima ne bave mediji pa se ne može očekivati "bilo kakva reakcija javnosti u slučaju da se okrivljeni nađe na slobodi".

Posle žalbe Višeg javnog tužilaštva 31. januara rešenjem Apelacionog suda u Novom Sadu Aleksandar I. je vraćen u pritvor, gde će dočekati presudu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.