POČELA OPERACIJA FAMILIJA! UHAPŠEN CRNOGORAC: Zaplenjena TONA kokaina i DVA MILIONA EVRA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELA ''OPERACIJA FAMILIJA''! UHAPŠEN CRNOGORAC: Zaplenjena TONA kokaina i DVA MILIONA EVRA! (VIDEO)

U međunarodnoj kriminalističkoj akciji "Familija" u Evropi i Aziji uhapšeno je 16 osoba, a zaplenjeno više od tone kokaina i dva miliona evra u gotovini.

Crnogorski državljanin M.D. (60) uhаpšen je u Švаjcаrskoj u okviru ove akcije.

Kako je saopšteno iz MUP Srbije, pretresom iznаjmljenih stаnovа koje je državljanin Crne Gore koristio u Beogrаdu policijа je pronаšlа i zаplijenilа veću količinu novcа rаzličitih vаlutа i аpoenа, аutomobil >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "аudi A8", 10 luksuznih ručnih sаtovа, fаlsifikovаnа dokumentа, četiri pištoljа, prigušivаč, devet mobilnih telefonа i mаnju količinu mаrihuаne.

U međunarodnoj kriminalističkoj akciji "Familia" u Evropi i Aziji je uhapšeno 16 osoba, a zaplijenjeno više od tone kokaina i dva miliona eura u gotovini.

Hrvatski MUP ranije je saopštio da je akcija, koja je počela krajem 2017, bila deo šire evropske strategije protiv zapadno-balkanske mreže organizovanog kriminala, takozvanog Balkanskog kartela.

U akciji su uz Hrvatsku, koja je koordinisala akcijom, učestvovale policije Srbije, Češke, Slovenije, Francuske, Italije i Hong Konga. Od 16 uhapšenih, 11 ih je uhapšeno u Hrvatskoj, Srbiji, Češkoj i Švajcarskoj, a pet osoba u Hong Kongu.

Kriminalističko istraživanje je počelo krajem 2017. na inicijativu hrvatske policije, a na osnovu brojnih prikupljenih informacija o krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u države Evrope, uključujući i Hrvatsku.

Saopšteno je da je identifikovana dobro organizovana grupa, dio takozvanog Balkanskog kartela, sa pripadnicima iz mnogih država EU i sveta.

Oni su se bavili prekookeanskim krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Aziju, kao i pranjem novca dobijenog krijumčarenjem.

Istraživanje je od početka imalo snažnu podršku međunarodnih agencija za sprovođenje zakona kao što su Ev uropol, DEA i Fronteks

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.