POBIO DEVETORO LJUDI, MEĐU KOJIMA ČETVORO DECE: Uhapšen osumnjičeni za masakr nad porodicom Lebaron! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBIO DEVETORO LJUDI, MEĐU KOJIMA ČETVORO DECE: Uhapšen osumnjičeni za masakr nad porodicom Lebaron! (FOTO/VIDEO)

Uhapšen je osumnjičeni za masakr u kojem je ubijeno devet članova jedne porodice iz mormonske zajednice, objavile su juče meksičke vlasti.

Meksička Agencija za kriminalističku istragu (AMIC) saopštila je kako je pritvorila osobu koja je u državi Sonora otela i vezala dva člana porodice Lebaron.

Dodala je kako je osumnjičeni imao nekoliko pušaka i veliku količinu municije

Podsetimo, najmanje devet članova američke porodice Lebaron, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i decu, ubijeno je u ponedeljak u napadu na severu Meksika.

A suspect has been arrested in the massacre of nine family members from a Mormon community on the Mexican side of the border with the United States, Mexican authorities said https://t.co/lWehIbmkzD

— CNN (@CNN) November 6, 2019

Nepoznati napadači ubili su Lebaronove koji su bili povezani s mormonskom zajednicom nastanjenom u Meksiku pre par decenija.

Lokalna meksička televizija prikazala je snimke izgorelog vozila koje je najverovatnije pripadalo porodici, a član ove porodice Hulijan Lebaron rekao je da se radilo o "masakru", dodajući da su neki članovi porodice spaljeni živi.

Na snimku se čuje kako muški glas, gušeći se od tuge, s američkim naglaskom kaže kako "ovo treba zabeležiti".

- Nita i četvoro mojih unuka upucani su i spaljeni - rekao je.

Ubistva su se dogodila tokom odlaska na venčanje. Sedamnaest članova porodice Lebaron i Langford krenulo je na svadbu u svojim vozilima, kada su na njih zapucali nepoznati napadači. Pogodili su im rezervoare sa gorivom te su neka vozila u potpunosti izgorela. Ranjeni članovi porodice prevezeni su u Feniks u bolnicu.

Ubijeni su: Ronita Maria Lebaron, njeni osmomesečni blizanci Titus i Tiana, dvoje njene dece Kristal (10) i Havard (12), Kristina Langford Džonson, Dona Rej Langford i dvoje Donine dece Trevor (11) i Rogan (3).

Mormoni nemačkog porekla doselili su se u severni Meksiko 1920-ih iz SAD-a pošto su se odvojili od glavne struje mormonske crkve kad je ona zabranila poligamiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NARKO-KARTEL JE BEZ MILOSTI POBIO ŽENE I DECU U MEKSIKU, A POKOLJ JE ŠOKIRAO SVET: Evo ko su američki mormoni čiji su najmiliji bili žrtve stravičnog masakra! Dobijali su pretnje i pružali otpor mafijašima! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 07.Nov.2019

Masakr devetoro američkih državljana, članova mormonske zajednice, koji se dogodio u ponedeljak u Meksiku, i dalje puni naslovnice svetskih medija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.