Izvor: Blic, 13.Okt.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDNICI NA KVARNO Teren koji je BUKVALNO KRIV za sve pobede domaćina

Petoligaški klub iz Argentine moraće nakon 30 godina da ispravi linije svog fudbalskog terena na kojem su se gotovo na svakoj utakmici zabijali golovi iz kornera.

Linjers, klub iz grada Viljegasa u okolini Buenos Ajresa, od 1987. igra na terenu na kojem su linije iscrtane tako da oblikuju romboid, a ne pravougaonik.

Nepravilnost je otkrivena kada su iz Argentinskog fudbalskog saveza došli u posed satelitskih snimaka s "Google Eartha" i zaprepastili se oblikom fudbalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igrališta u Linjersu, pa su naredili klubu da u roku od tri meseca iscrtaju parve linije ili im preti gašenje.

Iz Linjersa su rekli da su oduvek znali da crte nisu pravilne, gostujuće ekipe su znale da domaći igrači to maksimalno koriste, ali se nikad nisu žalile.

- Teren je uvek bio poseban, pa smo skoro na svakoj utakmici davali golove iz kornera, što se u Argentini naziva olimpiko. Ja sam čak ostajao i nakon treninga da šutiram iz kornera, a u karijeri sam ih dao preko deset. Nije stvar bila u tome da iskrivljena linija pomaže izvođaču, već je više smetala golmanima - izjavio je bivši igrač kluba.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.