POBEDA PRAVDE I ČOVEČNOSTI Međunarodni krivični sud preuzeo odgovornost za ratne zločine u Palestini

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2021, 02:12

"POBEDA PRAVDE I ČOVEČNOSTI" Međunarodni krivični sud preuzeo odgovornost za ratne zločine u Palestini

Presuda utire put da sud otvori krivičnu istragu.

Međunarodni krivični sud (MKS) proglasio se u petak nadležnim za ratne zločine i zločine počinjene na palestinskim teritorijama. Tužilac Fatu Bensuda prethodno je pozvao na pokretanje istrage, rekavši da ima osnova da se veruje da su se zločini dogodili.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu kritikovao je odluku suda, dok su je palestinski zvaničnici pozdravili.

- Odluka suda je pobeda za pravdu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i čovečnost, vrednosti istine, pravednost i slobodu, i krv žrtava i njihovih porodica - rekao je palestinski premijer Mohamad Štajeh.

Izrael koji je priznaje jurisdikciju MKS, obećao je da će "štititi sve državljane i vojnike" od progona suda, koji naziva "političkim telom".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.