PO OVOG GLUMCA JE TITO SLAO AVION: Ručali smo u njegovoj VILI, pili VINO i pričali o FILMOVIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PO OVOG GLUMCA JE TITO SLAO AVION: "Ručali smo u njegovoj VILI, pili VINO i pričali o FILMOVIMA"

Dobro je poznata činjenica da je Josip Broz Tito obožavao holivudske filmove.

Holivudski glumac Kirk Daglas danas je napunio 103 godine. On je svojevremeno u memoarima opisao susret sa Josipom Brozom Titom. Kao veliki obožavalac sedme umetnosti Tito je poslao privatni avion po glumca i njegovu ženu.

Dobro je poznata činjenica da je Josip Broz Tito obožavao holivudske filmove, pa zato i ne čudi da je boravak Kirka Daglasa u SFRJ iskoristio da se sastane sa legendom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << američke kinematofrafije.

- Bio sam u Jugoslaviji i želeo sam da se sastanem sa predsednikom Titom. Britanski ambasador mi je rekao: Dragi moj, ja čekam već šest nedelja da me predsednik Tito primi na deset minuta da mu predam akreditive. Nemaš šanse - seća se Kirk.

Prema njegovim rečima, ubrzo je izašao iz kancelarije ambasadora i nazvao predsednički kabinet.

Narednog jutra, Tito je poslao privatni avion da preveze Daglasa i njegovu ženu do Ljubljane, gde su puna tri sata razgovarali i šetali.

- Gledao je sve moje filmove, a omiljeni mu je bio "Obračun kod OK Korala". Rekao mi je da obožava da gleda filmove, jer mu nakratko odvlače pažnju sa problema sa kojima se suočavaRučali smo u njegovoj vili, pili vino i pričali o filmovima - rekao je Daglas i intervjuu sa Rodžerom Ebertom.

Holivudski glumac se seća i susreta sa britanskim ambasadorom nakon toga, koji je bio besan zbog činjenice da sam se ja odmah sastao sa Titom, a da on i posle šest nedelja nije uspeo.

- Vi ste proveli tri sata sa Titom, a ja ne mogu deset minuta. Recite mi, molim vas, kako Vam je to uspelo - upitao je ambasador, na šta mu je Daglas odgovorio jednostavnim pitanjem:

- Gospodine ambasadore, koliko ste vi filmova snimili?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.