PLJUŠTE UVREDE U SKUPŠTINI! Živković pomahnitao, skočio na Arsića: MAJMUNE, DŽUKELO, KRETENU! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLJUŠTE UVREDE U SKUPŠTINI! Živković pomahnitao, skočio na Arsića: MAJMUNE, DŽUKELO, KRETENU! (VIDEO)

Skupštinsku polemiku prekinule su gnusne uvrede

Skupštinsku polemiku o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju obeležila je danas razmena uvreda između poslanika opozicije i vladajuće većine, a predsedniku Nove stranke Zoranu Živkoviću izrečena je opomena zbog dobacivanja.

Poslanik SNS Srbislav Filipović je rekao da su SNS i Aleksandar Vučić u prethodnih šest godina pokazali kako se pošteno i odgovorno vodi zemlja i poručio opoziciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da pogledaju podršku koju imaju na izborima.

- Ona se meri statističkom greškom. Gde ste vi, gde smo mi i kako danas žive penzioneri i zaposleni u Srbiji? - upitao je Filipović.

Na to je Živković rekao da je tačno da su rejting stranke koju vodi i njeni rezultati na izborima drastično manji nego što su rezultati SNS, ali i dodao da je i "Hitler imao odlične rezultate u Nemačkoj pre početka Drugog svetskog rata".

Predsedavajući Veroljub Arsić ga je upozorio da će sledeći put, ako bude veličao životno delo Hitlera, dobiti opomenu.

- To je najgora moguća uvreda. Ja sam uvredio Hitlera gore nego što je istorija - dobacio je Živković, nakon čega mu je Arsić izrekao opomenu.

Reč je potom dobio Filipović koji je kazao da on može da ustane, a da Živković "posle toliko vinjaka" ne može nikako, na šta se Živković uvredljivim rečima obratio predsedavajućem Arsiću.

- Jesi li čuo ovo majmune jedan? Jesi li čuo ovo, kretenu? To nisi čuo, džukelo - rekao je Živković.

U raspravu se, između ostalih, uključio i poslanik Demokratske stranke Balša Božović koji je Arsiću rekao da nije smeo da dozvoli da se poslanici, bilo da predstavljaju opoziciju ili vladajuću većinu, obraćaju jedni drugima na takav način.

- Ne može neko na tako vulgaran i nepristojan način, šta god da je u pitanju, da se obraća i oslovljava kolegu koji sedi preko puta, mislim da vi, kao predsedavajući, treba da uvedete na neki način red i čuvate dostojanstvo dok god sedite na mestu predsedavajućeg ovog doma - rekao je Božović.

Na to mu je Arsić odgovorio da je pokušao da zaštiti dostojanstvo parlamenta zato što ne želi da se spominje ideologija koja je bila najrazornija i najdestruktivnija u ljudskoj civilizaciji.

Poslanik SRS Nemanja Šarović smatra da je predsedavajući Arsić najodgovorniji za povrede Poslovnika, jer dozvoljava da se iznose kojekakve uvrede.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.