PLAŠIM SE ZA SVOJ ŽIVOT... Potresne reči pokojnog Nikole - trenera iz Borče koji je posle tuče u teretani oduzeo sebi život (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 04:33

"PLAŠIM SE ZA SVOJ ŽIVOT..." Potresne reči pokojnog Nikole - trenera iz Borče koji je posle tuče u teretani oduzeo sebi život (FOTO)

Nakon više od godinu dana od napada presudio je sebi. Motiv još nije poznat.

Vlasnik teretane u Borči Nikola Restak (37) pronađen je 5. jula mrtav u porodičnoj kući u Borči gde je presudio sebi vešanjem. On je u javnosti bio poznat po hrabrosti da priča i objavi snimak batinaša koji su mu upali u teretanu i pred vežbačima ga tukli.

On je danas sahranjen.

U razgovoru za medije odlučio je da podeli video snimke i slike kako bi ukazao na nepravdu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja mu je počinjena."

Kako Restak tada ispričaotog dana došao je u verbalni sukob sa svojim komšijom N. B.

Tada je intervenisala, kaže, i policija, ali se sve završilo na verbalnom sukobu.

- Mi smo se porečkali oko automobila. Kada sam kupovao auto, rekao mi je da je urađen veliki servis, a kada sam mu isplatio novac i rekao "Znači, ja sada ne treba ništa da radim - rekao je da ipak treba... To se završilo pretnjama da će doći i zapaliti mi automobil. Ali, napominjem, na tome se završilo - kazao je Restak.

Tuču koja je usledila pet dana potom, Restak je povezivao sa N. B.

Naime, on je prepoznao jednog od napadača kao M. L. iako ne može da dokaže vezu N. B. sa napadom, tvrdi da je batinaš spomenuo njegovo ime.

- M. L. je njega konkretno spomenuo. I nema nijedan drugi razlog, jer ja nikome ništa nisam dužan, dinara jednog u životu. Ne mogu da verujem da se to desilo. M. L. je u Borči strah i trepet. Kada smo bili u policiji on mi se unosio u facu. Sada se plašim za svoj život. Dosta mi je njegove tiranije, koji nikome ništa u Borči ne plaća, sve ide na strah i to niko ne sme da kaže, on pekaru ništa ne plaća i dosta mi je više toga - priča Restak.

Međutim, nakon tuče, tvrdi, nije odmah medicinski zbrinut. Iskoristio je priliku da ode do stana (koji je odmah iza teretane) kako bi se presvukao i očistio krv.

- Na izlazu sam sreo tog N. B. i video sam da ima čekić, pa sam ja iz kola izvadio nož. Međutim, bili smo na distanci i ništa se nije dogodilo. U policiji su samo meni stavili lisice... - ispričao je Restak.

Nakon toga usledilo je saslušanje u policiji i Restak tek nakon svega toga, tokom noći obavlja preglede u bolnicama (za šta nam je poslao medicinsku dokumentaciju).

- Uganuće i istegnuće vratnog dela kičme

- Nagnječenje slabine i karlice

- Prelom skočnog zgloba

- Druge povrede ruke i šake

- Bol u predelu trećeg prsta i ramena desno

- otok skočnog zgloba, hematom, bol

- Frakture nosnih kostiju

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.