PLAĆAMO CENU SVOG PONAŠANJA: Doktor Sazdanović otkrio zašto je korona ponovo buknula u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2021, 10:26

PLAĆAMO CENU SVOG PONAŠANJA: Doktor Sazdanović otkrio zašto je korona ponovo buknula u Srbiji

Procenat novozaraženih pacijenata sa relativno stabilnih 15, 16 odsto skočio na preko 25 odsto

Povećan broj inficiranih korona virusom na nacionalnom i lokalnom nivou rezultat je boravka građana u turističkim centrima koji su tokom produženog vikenda sredinom ovog meseca ugostili veliki broj turista, smatra dr Predrag Sazdanović, direktor Univerzitetskog kliničkog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kragujevac, koji je istakao da situacija postaje zabrinjavajuća.

On apeluje na primenu preventivnih mera, poput nošenja maske i održavanja fizičke distance, kojih bi, naglašava, dosledno trebalo da se pridržavaju oni koji su se vakcinisali protiv kovida-19, jer se imunitet stiče 15 dana nakon druge primljene doze, prenosi portal ucentar.rs.

- Nažalost, kao što smo i predvideli, ove nedelje ćemo trpeti posledice sretenjskih praznika i okupljanja u turističkim mestima u celoj Srbiji i Kragujevcu. Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste što je procenat novozaraženih pacijenata na ukupan broj testiranih preko 25 odsto.

- Imali smo prethodnih dana 15 do 16 odsto i taj broj je relativno bio u opadanju, međutim, od ponedeljka je taj broj preko 25 odsto što je posebno zabrinjavajuće - kazao je Sazdanović.

U ovom trenutku u KC Kragujevac na hospitralizaciji je oko 190 pacijenata i svi su teški, kaže on.

- Ne radi se o pacijentima koji imaju samo koronu. Recimo imamo sedam pacijenata koji su za koronarnu, a kovid su pozitivni. Naši pacijenti su jako teško. Dešava se da su u intenzivnim negama dugo i da su 20 dana na mehaničkoj ventilaciji - kazao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KAZNA AKO NE NOSITE MASKE: Nadležni uputili poseban apel roditeljima i otkrili VAŽNU NOVOST!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2021

Komunalna milicija imala je pune ruke posla tokom vikenda...Pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac otkrio je s čim se sve suočava komunalna milicija tokom "razbijanja" korona žurki i provera lokala i stanova po Beogradu...- Posla ima, radimo jednu nepopularnu stvar i nepopularni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.