PIC najavio da će odgovoriti na stvaranje paralelnog Savjeta sudija i tužilaca u RS

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2022, 19:15

PIC najavio da će odgovoriti na stvaranje paralelnog Savjeta sudija i tužilaca u RS

Savjet za implementaciju mira (PIC) u Bosni i Hercegovini (BiH) preduzeće potrebne odgovore u koordinaciji sa visokim predstavnikom, uzimajući u obzir njegove nadležnosti i instrumente kako bi osigurao puno poštovanje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) i suvereniteta i integriteta BiH. Saopšteno je to nakon vanrednog zasijedanja PIC-a u četvrtak, 10.februara, nakon što je Skupština Republike Srpske (RS) usvojila neustavan Nacrt zakona o VSTS RS. U zajedničkoj izjavi ambasadora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Završen vanredni sastanak PIK: "Usvajanjem VSTS RS je mešanje u nezavisnost pravosuđa i značilo bi nazadovanje cele BiH"

Izvor: Blic, 10.Feb.2022

Savet za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini (PIK) je vanredno zasedalo u Sarajevu povodom današnjeg usvojenog Nacrta zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savetu Republike Srpske. Tim povodom Kabinet visokog predstavnika (OHR) je objavio saopštenje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.