Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PETA ŽRTVA NESREĆE KOD PROKUPLJA: Medicinska sestra preminula na operacionom stolu, DVE ŽENE IZGORELE SKROZ!

Kod Kuršumlije, jutros je oko 6.45 časova, došlo je do saobraćajne nezgode, u kojoj je, prema prvim informacijama, stradalo pet osoba, a šest je povređeno.

Na magistralnom putu Niš - Priština u selu Barlovo, kod Kuršumlije, jutros je oko 6.45 časova, došlo je do saobraćajne nezgode, u kojoj je, prema prvim informacijama, stradalo pet osoba, a šest je povređeno.

Stradao je vozač autobusa Nišekspresa S.M, vozač kamiona tutinske registracije Z.K, kao i tri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žene, putnice autobusa - I. V., J.R. i B.P.

Medicinska sestra R. D. (50), koja je povređena u sudaru preminula je u bolnici tokom operacije. Ovim je broj žrtava stravičnog udesa porastao na pet.

Medicinska sestra bolnice u Prokuplju koja je u udesu zadobila višestruke povrede prvo je bila tranasportovana upravo u ustanovu u kojoj je bila zaposlena, međutim, zbog težine povreda transportovana je u Klinički centar u Nišu.Ona je u udesu zadobila povredu grudnog koša, povredu pluča i unutrašnjih organa trbuha, i imala je unutrašnje krvarenje.

- Odmah je odvedena u salu sa indicijama da ima povredu jetre i slezine, međutim, preminula je tokom operacije - rekli su iz bolnice.

U autobusu, koji se posle direktnog sudara s kamionom zapalio i potpuno izgoreo, bilo je desetak putnika.

- Bio sam iza kamiona,kada je autobus prešao na našu stranu i udario u kamion. Pokušali smo da ugasimo požar koji je započeo iza kabine kamiona. Bio je duboko i nismo mogli da dopremo. Bio je i jedan oficir policije. Oko osam nas je pokušavalo da ugasi požar i izvlači stradale - kazao je čovek koji je bio na lice mesta i koji je bio u automobilu iza kamiona.

On je pozvao i Hitnu pomoć, i u Kuršumliji i u Prokuplju.

Prema rečima doktorke Nevene Vučković iz kuršumlijskog Doma zdravlja, šestoro je teže povređenih pacijenata koje su vatrogasci uspeli da spasu i prebačeni su u prokupačku bolnicu, dok su tela ostalih putnika izgorela u autobusu. U KC Niš i dalje se nalaze još dve osobe povređene u ovoj nesreći, u pitanju su dva brata V. R. i V. R. Njihovo stanje se još utvrđuje.

- Jedan ima povredu glave i u toku je dijagnostika, drugi prelom obe noge - rekli su u bolnici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Još jedna žrtva udesa kod Kuršumlije

Izvor: JužneVesti.com, 30.Apr.2019

Medicinska sestra iz Prokuplja, kažu u niškom Kliničkom centru, peta je žrtva nesreće u kojoj su se rano jutros sudarili autobus i kamion kod Kuršumlije. Ona je pet sati nakon nesreće dovezena u KC Niš, ali lekari nisu uspeli da je spasu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.