PET PUTA RAZORNIJA: Kimova NUKLEARKA preti da zbriše čovečanstvo s lica Zemlje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2017, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PET PUTA RAZORNIJA: Kimova NUKLEARKA preti da zbriše čovečanstvo s lica Zemlje (FOTO)

Testirana hidrogenska bomba

Hidrogenska bomba koju je danas testirala Severna Koreja pet puta je snažnija od one bačene na Nagasaki 9. avgusta 1945. godine kada je poginulo 74.000 ljudi, piše danas BBC.

TRESAO SE PJONGJANG: Nuklearni test prouzrokovao ZEMLJOTRES u Severnoj Koreji?!

Severna Koreja potvrdila je, nakon registrovanja dva jaka zemljotresa, da je testirala novu hidrogensku bombu namenjenu za interkontinentalnu balističku raketu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Ovo je prva nuklearna proba otkad je Donald Tramp predsednik SAD, i sada se postavlja pitanje kako će reagovati.

On je pre nekoliko nedelja zapretio Severnoj Koreji "vatrom i besom kakav svet još nije video", a nakon toga je napisao da je vojno rešenje problema Severne Koreje "potpuno spremno", prenosi Index.hr.

Generalni direktor Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) Jukija Amano saopštio je danas da je poslednja nuklearna proba Severne Koreje "za izuzetno žaljenje" i da "u potpunosti zanemaruje višestruko ponavljane zahteve međunarodne zajednice", prenosi AFP.

- Današnja nuklearna proba koju je izvela Demokratska Narodna Republika Koreja jeste akt koji je za izuzetno žaljenje. Ova nova proba, koja je usledila nakon dve prošlogodišnje probe i koja je šesta od 2006. godine, u potpunosti zanemaruje višestruko ponavljane zahteve međunarodne zajednice - navodi se u saopštenju Amana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.