PESKOV NEMA DILEMU: Portparol Kremlja poslao snažnu poruku Navaljnom, Zapad je sve ovo smislio

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 17:33

PESKOV NEMA DILEMU: Portparol Kremlja poslao snažnu poruku Navaljnom, Zapad je sve ovo smislio

Samo sud može da proglasi krivim nekog ruskog državljanina.

Kremlj nema prerogativ da proglasi krivim ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, to može da učini samo sud, koji je već doneo presude u vezi sa ovom osobom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući intervju sekretara Saveta bezbednosti Nikolaja Patruševa za nedeljnik "Argumenti i fakti".

- Znamo da je Navaljni već više puta proglašavan krivim za zločine prema ruskim zakonima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i bilo kakve dalje odluke može donositi samo sud. To nije prerogativ Kremlja - rekao je Peskov, preneo je TASS.

U intervjuu, sekretar Saveta bezbednosti izjavio je da je Zapadu potreban Navaljni da bi destabilizovao situaciju u Rusiji.

On je rekao i da je ovaj pojedinac više puta grubo prekršio rusko zakonodavstvo i počinio prevare velikih razmera i kao ruski državljanin treba da snosi odgovornost za svoje ilegalne aktivnosti u skladu sa zakonom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.