PATRIJARH IZLAZI SA VMA: Oporavljen ide u Patrijaršiju

Izvor: Večernje novosti, 06.Sep.2019, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PATRIJARH IZLAZI SA VMA: Oporavljen ide u Patrijaršiju

Konzilijum lekara, koji je formiran da bdije nad patrijarhovim zdravljem, učinio je sve što je bilo potrebno da se njegovo stanje prvo stabilizuje, a potom da se oporavi i vrati u Patrijaršiju SPC redovnim obavezama KAKO „Novosti“ pouzdano saznaju na Vojnomedicinskoj akademiji, njegova svetost patrijarh srpski Irinej, danas(petak) će da izaći iz ove ustanove, potpuno oporavljen, posle prijema, 5. septembra. Konzilijum lekara, koji je formiran da bdije nad patrijarhovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zdravljem, učinio je sve što je bilo potrebno da se njegovo stanje prvo stabilizuje, a potom da se oporavi i vrati u Patrijaršiju SPC redovnim obavezama. Podsetimo, dva dana pre prijema na VMA, njegova svetost je bio iscrpljen, imunitem mu je jako bio pao, a to je bilo nakon mnoštva obaveza koje je imao u zemlji i inostranstvu od kojih se, prekatično, nije odvajao mada mu se bliži punih devet decenija života.U petak, 6. septembra, dan nakon dolaska na lečenje, čelnog čoveka SPC posetio je, na VMA, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.PROČITAJTE I: Patrijarh u pravim rukama, očekuje se da skoro napusti VMA Sve vreme boravka u bolnici, prema svedočenju njegovih saradnika, patrijarh Irinej je obvavljao redovene dužnosti od potpisivanja akata i drugih dokumenata do davanja zadataka i instrukcija za rad SPC i Mitropolije beogradsko karlovačke na čijem je, takođe, čelu.Ni u jednom trenutku nikome nu Sinodu SPC nije palo na pamet da razmatra, eventualno, da ga neko zamenjuje, jer za to, jednostavno, nije bilo potrebe. Na čelu konzilijuma koji je zbrinjavao poglavara SPC sve ove dane bio je brigadni genearl profesor dr Dragan Dinčić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej izašao s VMA, vratio se redovnim obavezama

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Sep.2019

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej otpušten je jutros, 6. septembra 2019. godine u jutarnjim časovima sa bolničnog lečenja na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu...Patrijarhovo zdravstveno stanje je poslednjih dana stabilizovano i oseća se neuporedivo bolje nego u četvrtak, kada je zbog...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.