PAŠINJAN STIGAO U KUĆU PREDSEDNIKA: Pašće ozbiljan razgovor, politička situacija u zemlji veoma loša

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 15:21

PAŠINJAN STIGAO U KUĆU PREDSEDNIKA: Pašće ozbiljan razgovor, politička situacija u zemlji veoma loša

Iz kabineta Šefa države poslata poruka da se on rukovodi isključivo Ustavom i nacionalnim interesima zemlje

Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan sastao se sa premijerom Nikolom Pašinjanom. Pašinjan je došao u kuću šefa države, jer Sarkisjan ima zdravstvenih problema, saopštila je pres služba predsednika.

Sarkisjan i Pašinjan su se dotakli unutrašnje političke situacije u zemlji.

Pres služba je demantovala glasine u medijima da je Pašinjan na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sastanku pokušao da izvrši pritisak na predsednika kako bi potpisao ukaz o ostavci načelnika Generalštaba Onika Gasparjana.

Predsednička administracija poziva medije da se uzdrže od širenja takvih dezinformacija, napominjući da to dodatno pogoršava ionako napetu atmosferu.

U saopštenju se dodaje i da se predsednik rukovodi isključivo Ustavom zemlje i nacionalnim interesima, delujući u okviru svojih ovlašćenja.

Nova politička kriza rasplamsala se u Jerevanu posle Pašinjanovih neopreznih reči o ruskim sistemima "Iskander".

Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije ismejao je premijera, zbog čega je smenjen, a ubrzo nakon njega i načelniku Generalštaba ponuđeno je da podnese ostavku.

U četvrtak ujutro, Oružane snage Jermenije izdale su saopštenje u kojem traže ostavku samog Pašinjana.

Premijer je ovo ocenio kao pokušaj prevrata i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice.

U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i šatore u blizini parlamenta. Oni nisu raspoloženi za pregovore sa vlastima i traže ostavku premijera.

Vesti o dešavanjima u Nagorno-Karabahu možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.