PAŠINJAN RAZOČARAN SARKISJANOM: Odluka predsednika je nerazumljiva, pred Jermenijom su teški dani, puni straha

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 18:28

PAŠINJAN RAZOČARAN SARKISJANOM: "Odluka predsednika je nerazumljiva", pred Jermenijom su teški dani, puni straha

Nova politička kriza rasplamsala se u Jerevanu posle Pašinjanovih neopreznih reči o ruskim sistemima "Iskander"

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan nazvao je "nerazumljivom" odluku predsednika Armena Sarkisjana, koji je odbio da odobri ostavku načelnika Generalštaba Oružanih snaga zemlje, Onika Gasparjana, i obećao da će svoje argumente izneti na skupu svojih pristalica 1. marta.

- Odluka predsednika bila je nerazumljiva. Obrazložiću ovo na mitingu. Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << utvrđivanja ove činjenice mogu se izvući određeni zaključci - rekao je Pašinjan u svojoj video-poruci na Fejsbuku.

Takođe je dodao da će se dotaći pitanja da li će detalji o događajima od 1. marta 2008. godine, kada je tokom sukoba demonstranata i policije poginulo deset osoba, biti obelodanjeni i predstaviti u svetlu terorističkog napada u jermenskom parlamentu 27. oktobra 1999. godine.

Prema njegovim rečima, takođe namerava da razgovara i o reformama sprovedenim u zemlji u pravosudnoj i pravnoj oblasti.

. Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije ismejao je premijera, zbog čega je smenjen, a ubrzo nakon njega i načelniku Generalštaba ponuđeno je da podnese ostavku.

U četvrtak ujutro, Oružane snage Jermenije izdale su saopštenje u kojem traže ostavku samog Pašinjana. Premijer je ovo ocenio kao pokušaj prevrata i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice.

U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i šatore u blizini parlamenta. Oni nisu raspoloženi za pregovore sa vlastima i traže ostavku premijera.

Vesti o dešavanjima u Nagorno-Karabahu možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.