PAŠINJAN PRIMIO BAŠ LOŠE VESTI: Najnovija odluka parlamenta potpuno promenila stanje stvari u Jermeniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021, 14:51

PAŠINJAN PRIMIO BAŠ LOŠE VESTI: Najnovija odluka parlamenta potpuno promenila stanje stvari u Jermeniji

Izgleda da neuspeh u Karabahu neće proći nekažnjeno

Parlament Jermenije na specijalnoj sednici nije izabrao na mesto premijera republike jedinog kandidata, v.d. premijera Nikolu Pašinjana.

Vladajuća frakcija "Moj korak" se uzdržala od glasanja, opoziciona frakcija "Prosperitetna Jermenija" nije učestvovala u zasedanju, dok je opoziciona frakcija "Svetla Jermenija" glasala protiv.

Glasanje je inicirano u cilju raspuštanja parlamenta i održavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vanrednih parlamentarnih izbora.

U skladu sa ustavom Jermenije, u slučaju ostavke premijera, parlament je dužan da u roku od sedam dana predlaže kandidate na ovu funkciju i raspiše izbore.

Druga faza glasanja u parlamentu Jermenije je planirana 10. maja.

Nakon raspuštanja parlamenta predsednik zemlje će zvanično odrediti datum glasanja na vanrednim parlamentarnim izborima. Očekuje se da će izbori biti održani 20. juna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.