PAPA FRANJA IMA MODERNA ZNANJA: Da je Sveti Petar živ, koristio bi društvene mreže

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 16:31

PAPA FRANJA IMA MODERNA ZNANJA: Da je Sveti Petar živ, koristio bi društvene mreže

U komuniciranju nikada ništa neće biti kompletnije od ličnog uvida

Da je danas živ Sveti Petar sigurno bi i on slao poruke preko Tvitera i elektronske pošte, koristio bi savremena sredstva masovnih komunikacija da pošalje vesti u javnost, izjavio je danas papa Franja povodom Svetskog dana društvenih komunikacija Rimokatoličke crkve.

Sveti Petar je živeo u 1. veku nove ere i širio je hrišćansku veru u Evropi i po Maloj Aziji, a veruje se i da je on napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veći deo Novog zaveta, navodi se u izveštaju Rojtersa.

- Svako sredstvo (komunikacija) ima svoju vrednost. Sveti Petar iz Tarsusa bio je sposoban komunikator koji bi danas svakako koristio elektronsku poštu i društvene mreže - navodi se u papinoj poruci naslovljenoj "Dođi i vidi".

Papa je međutim istakao da je Sveti Petar bio najuverljiviji i najbolji kada je lično propovedao i zato bi danas novinari i komunikatori morali više da učine da bi direktnije doprli do ljudi u potrazi za informacijama "iz prve ruke".

- - predočio je papa Franja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.