PANIKA ZAVLADALA EVROPOM! Smrtonosni kineski VIRUS stigao u NEMAČKU, potvrđen prvi slučaj!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2020, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA ZAVLADALA EVROPOM! Smrtonosni kineski VIRUS stigao u NEMAČKU, potvrđen prvi slučaj!

U međuvremenu zabeleženo je 2.800 ljudi sa infekcijom virusa širom sveta.

U Nemačkoj je infekcija novim virusom korone potvrđena po prvi put. Muškarac iz okruga Starnberg u Bavarskoj zaražen je, rekao je portparol bavarskog Ministarstva zdravlja u Minhenu kasno u ponedeljak uveče.

Ministarstvo je u saopštenju za javnost saopštilo da je pacijent u dobrom stanju.

Čovek je medicinski praćen i izolovan je. Osobe za kontakt biće detaljno obaveštene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i obaveštavane o mogućim simptomima, higijenskim merama i putovima prenosa.

U međuvremenu zabeleženo je 2.8000 ludi sa infekcijom virusa širom sveta.

Zaštitna vakcina ili terapija za lečenje ove bolesti ne postoji, ali simptomi se mogu ublažiti lekovima. Prema sadašnjim procenama stručnjaka, nova bolest pluća je blaga, u većini slučajeva, možda i bez simptoma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.