PANIKA U SMEDEREVU! Curio gas na železničkoj stanici,nadležni HITNO REAGOVALI !

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA U SMEDEREVU! Curio gas na železničkoj stanici,nadležni HITNO REAGOVALI !

Zbog popuštanja ventila na cisterni kojom se transportuje tečni naftni gas, u vlasništvu firme Petrol LPG, stacioniranoj u rejonu železničke stanici u Smederevu, juče je došlo do curenja gasa.

Mediji prenose da je u MUP-u potvrđeno da su Vatrogasno-spasiličake ekipe iz Smedereva, 15. avgusta oko 8,50 časova dobile dojavu o curenju gasa, i izašle na lice mesta.

- Ustanovljeno je da je došlo do popuštanja ventila za istakanje na jednoj cisterni u sklopu kompozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa ukupno dvanaest cisterni, što je dovelo do curenja tečnog naftnog gasa. Ventil je zategnut, i obavšeteni su nadležni iz firme LPG koji se odvezli cisternu na pretakanje - kaže pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a, Saša Rančić.

Rančić navodi da je bilo angaživano petoro pripadnika SVS sa dvoje vatrogasnih kola, i da je interevencija trajala do 10,35. Rančić još kaže da nije bilo opasnosti po građane, iako je stanica tokom intervencije bila "zatvorena".

Nezvanično, došlo je i do popuštanja sigurnosnog ventila, najverovatnije pod pritiskom.

Mediji podsećaju da je u Smederevu centar za skladištenje TNG za čitavu Jugoistočnu Evropu. Terminal firme Petrol LPG, kapaciteta 3.000 kubnih metara u 20 rezervoara, nalazi se na obali Dunava, kod Stare železare.

Transport se, osim drumskim i rečnim koridorom, obalja i železničkim kolosekom koji prolazi kroz centar grada, pored dečijeg igrališta.

Snimak iz Crne Gore za NEVERICU: Pijani mladić ušao u tuđi stan, kada se probudio nije znao šta ga je SNAŠLO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SKANDAL: Cureo gas iz cisterne na železničkoj stanici u Smederevu; Nadležni tvrde - nema opasnosti po bezbednost građana

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2019

Zbog popuštanja ventila na cisterni kojom se transportuje tečni naftni gas, u vlasništvu firme Petrol LPG, stacioniranoj u rejonu železničke stanici u Smederevu, juče je došlo do curenja gasa SMEDEREVO – Zbog popuštanja ventila na cisterni kojom se transportuje tečni naftni...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.