PALA KOMPLETNA HOLANDSKA VLADA! Cele porodice dovedene u dužničko ropstvo (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 15:33

PALA KOMPLETNA HOLANDSKA VLADA! Cele porodice dovedene u dužničko ropstvo (FOTO)

Holandska vlada podnela ostavku zbog skandala sa socijalnom pomoći

Cela holandska vlada podnela je ostavku nakon izbijanja skandala sa socijalnom pomoći, javila je agencija DPA. Skandal je izbio kad se otkrilo da su poreznici lažno optužili hiljade roditelja za prevaru, čime su mnoge porodice bacili u dugove jer su im naredili da vrate državnu pomoć koju su dobili za decu.

To je treći put da je kabinet Rutea pao zbog afere o dodacima za brigu o deci, dva meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre izbora za donji dom parlamenta. Kako je najavljeno, Rute će uskoro održati konferenciju za novinare.

Dutch government collapses in fall out from child benefit scandal https://t.co/svP9P0cCbx

— DutchNews.NL (@DutchNewsNL) January 15, 2021

Parlamentarna istraga zaključila je prošlog meseca da je učinjena neviđena nepravda nedužnim porodicama, koje su bile prisiljene da vrate desetine hiljada evra dodeljenih subvencija, što je dovelo do nezaposlenosti, bankrota ili razvoda, preneo je ranije Gardijan.

Rute, koji se nalazi na funkciji od 2010. godine, rekao je krajem prošlog meseca da je afera, koja se proteže gotovo tokom čitave protekle decenije, bila sramotna.

#BREAKING The Dutch government has resigned following a scandal involving child benefits, media in The Hague report pic.twitter.com/Dx7A07lcMY

— dpa news agency (@dpa_intl) January 15, 2021

Otprilike 10.000 porodica dobilo je naknadu u iznosu od najmanje 30.000 evra.

Porodice su ove nedelje podigle optužnice protiv petorice političara, uključujući ministra finansija Vopkea Hoekstre i ministra ekonomije Erika Viebesa, zbog njihove uloge u lošem upravljanju subvencijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.