PADA LAŽNA DRŽAVA, NAŠA AKCIJA SMETA ZAPADU! Lazanski raskrinkao zaveru, ali sledi veliki izazov za Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PADA LAŽNA DRŽAVA, NAŠA AKCIJA SMETA ZAPADU! Lazanski raskrinkao zaveru, ali sledi veliki izazov za Srbiju!

Budući ambasador u Rusiji potkačio i EU

Najviši politički funkcioneri Srbije su na meti i na sistemima određenih opservacija stranih službi. To nije ništa novo, i naš državni vrh je toga svestan, rekao je za TV Pink Miroslav Lazanski, budući ambasador Srbije u Rusiji, i dodao da se u tom slučaju pokušava kontrola nad telefonskom komunikacijom, kompjuterskom komunikacijom, kontaktima na raznim diplomatskim sastancima i konferencijama, pa i ulazak u lični, porodični >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << život.

Prema njegovim rečima, ovo je sveobuhvatna akcija Zapada prema Srbiji, koja traje već neko vreme. Očito je da Zapadu smeta ova snažna aktivnost srpske diplomatije kada su u pitanju Kosovo i Metohija.

Lazanski još dodaje da je pred srpskom diplomatijom veoma veliki izazov i napor sa kojim će morati da se nosi na sastanku Interpola u Čileu:

- Našim jakim lobiranjem moramo da sprečimo da (tzv.) Kosovo uđe u Interpol, kao što smo to uradili prošle godine u Dubaiju - naglasio je Lazanski.

On je objasnio da imamo poseban problem sa zemljama koje nisu priznale tzv. Kosovo, ali da su baš te države kada su u pitanju glasanja u međunarodnim organizacijama te koje su suzdržane ili ne prisustvuju glasanju.

- Vrlo je zanimljivo što čelnici EU zabranjuju Srbiji da uđe u trgovinsku zajednicu sa Rusijom, što je veoma smešno, pošto postoje određeni podaci da se u vrhu Evropske unije razmišlja o članstvu u Evroazijskoj ekonmskoj uniji - objasnio je Lazanski, i dodao da Srbija sada nema konkretno nikakvu obavezu kada su u pitnaju sankcije prema Rusiji ili odustajanja od sporazuma sa nekim trećim zemljama u pitanju sve dok ne bude punopravna članica EU.

Kako on kaže, predstavnici srpskog i ruskog naroda nisu pozvani na 80 godina obeležavanja od početka Drugog svetskog rata u Varšavi, iako smo mi ti koji smo podneli najveće žrtve:

- Službeno objašnjenje Varšave je da su pozvane članice EU, članice NATO-a, i članice istočnog partnerstva. Predsednik Belorusije, Lukašenko rekao je da neće prisustvovati ovom obeležavanju ako ne bude pozvan predsednik Rusije, Vladimir Putin - objasnio je Lazanski, i dodao da je ovo politički gaf Poljske te da se ovde ogleda strah od Rusije, i to da nas Srbe posmatraju kao male Ruse na Balkanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.