PADA BROJ ZARAŽENIH KORONOM NA PLANETI: SZO je izdao saopštenje za ceo svet!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 08:03

PADA BROJ ZARAŽENIH KORONOM NA PLANETI: SZO je izdao saopštenje za ceo svet!

Uprkos padu broja zaraženih na planeti treću nedelju zaredom direktor SZO smatra da nije vreme za popuštanje mera

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije kazao je da je treću nedelju zaredom globalni broj slučajeva koronavirusa u padu, ali upozorio da je prerano za zemlje da opuste stroge mere koje se koriste za kontrolu pandemije.

Na brifingu za novinare u ponedeljak, Tedros Adanom Gebrejesus nazvao je smanjenje broja slučajeva "ohrabrujućim vestima", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekavši da pokazuje da se kovid-19 može zaustaviti trenutno dostupnim merama, javio je AP.

- Međutim, ovo smo već prošli sve. Države su se otvorile prebrzo i tada se virus vratio -  kazao je on.

Rekao je da su čak i dok se vakcine protiv kovid-19 uvode, iste mere koje su vlade primenile protekle godine od ključne važnosti, posebno s novim varijantama virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.