Ozbiljno pogoršanje - preduslov za zabranu kretanja 24 časa

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ozbiljno pogoršanje - preduslov za zabranu kretanja 24 časa"

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da uvođenje 24-časovne zabrane kretanja nije potrebno, ukoliko građani budu disciplinovani.

Kon je za TV N1 rekao da je preduslov za uvođenje 24-časovne zabrane kretanja "ozbiljno pogoršanje situacije" i naveo je da to znači "nagli skok broja zaraženih i umrlih".

"Teoretski i praktično potpuno je nemoguće ako 24 časa u 14 dana nema mogućnosti kontakta, da virus opstane. To bi imalo smisla ako bi došlo do naglog skoka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i posledičnog povećanja umiranja, što nije nemoguće da se desi. To je poslednja varijanta", kazao je on.

Kon je naveo da će se kroz pet ili sedam dana, koliko u 90 odsto slučajeva traje inkubacija, videti da li je u pitanju ozbiljniji pad novozaraženih, ili su brojevi posledica zagušenja na institutu Torlak.

On je kazao da se teže posledice zaraze virusom pojavljuju dve nedelje posle otkrivanja, što bi u slučaju skoka broja zaraženih značilo mnogo više ljudi na respiratoru, kao i onih kojima je život ugrožen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.