Ozbiljna pretnja: Očekuju nas ekstremne suše

Izvor: Mondo, 06.Apr.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljna pretnja: Očekuju nas ekstremne suše

Na teritoriji Zapadnog Balkana očekuje se povećanje temperature od 1,7 stepeni u skorijoj budućnosti, dok će se krajem veka to povećanje iznositi i do 4 stepena.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

To je saopšteno danas na konferenciji "Regionalne aktivnosti za borbu protiv klimatskih promena na Zapadnom Balkanu" u Tirani, na kojoj je učestvovao ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Povećanje temperature imaće za posledicu sve češću pojavu ekstremnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vremenskih uslova kao što su suše i šumski požari, koji će doneti gubitke u sektorima poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede i biodiverziteta.

"Posledice ekstremnih vremenskih uslova odraziće se na stanje živog sveta, uključujući posledice po ljudsko zdravlje", piše u saopštenju.

Oj, Moravo, gde nestade?! (FOTO)

Na konferenciji je ukazano da je neophodno definisati mere prilagođavanja na izmenjene klimatske uslove i na nacionalnom i na regionalnom nivou.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.