Ovo nije pitanje demokratije nego civilizacije

Izvor: B92, 10.Apr.2020, 11:43

"Ovo nije pitanje demokratije nego civilizacije"

Epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da se nalazimo u teškoj nedelji i da će sve do Vaskrsa rasti broj obolelih i umrlih.

"Posle Vaskrsa prognoza je da će početi da opada broj obolelih, i onda ćemo do kraja aprila imati pad", kaže Tidorović.

Navodi da je u ovom trenutku neophodna gvozdena disciplina, a ono što građani mogu da pruže kao svoj doprinos jeste da se pridržavaju svih mera koje su predložene.

"Ovih 14 dana da budemo disciplinovani, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da shvatimo da ovo nije pitanje demokratije nego pitanje civiizacije. Ako pratimo šta se oko nas događa, neophodno je da shvatimo da smo izbegli italijanski scenario, imamo srpski", kaže Tidorović, koji smatra da smo uspeli da održimo epidemiološku krivu, iako je krenula uzlazno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.