Ovo ni Nušić ne bi mogao da smisli: Zamenik predsednika opštine Paraćin zaboravio da je direktor privatne firme

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo ni Nušić ne bi mogao da smisli: Zamenik predsednika opštine Paraćin zaboravio da je direktor privatne firme

Ovo je opravdanje zamenika predsednika opštine Paraćin

Zamenik predsednika Opštine Paraćin, Tomislav Šaletić je u isto vreme i jedan od direktora privatne firme koja je samo 2017. godine, pobedila na javnim konkursima i tenderima koje je raspisala ova Opština, u vrednosti od oko 480.000 evra. Naime, Šaletić je na funkciju zamenika predsednika Opštine Paraćin došao 29.04.2016. godine, i još uvek je na njoj, a prema podacima iz APR, Šaletić je skoro 10 meseci ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postao jedan od direktora Akcionarskog društva za inženjering, građevinarstvo i promet, Spektar Invest. Nakon pisanja našeg portala, Šaletić je podneo zahtev da se obriše iz APR, tačnije 17.04.2018, međutim, taj zahtev je ODBIJEN i on se i dalje nalazi na funkciji direktora te privatne firme.

Pročitajte i:

Da se nalazi na funkciji jednog od direktora firme Spektar invest, Šaletić nije prijavio ni Agenciji za borbu protiv korupcije kojoj je bio dužan da prijavi kako bi oni dali mišljenje da li ima sukoba interesa ili nema, a na pitanje zbog čega nije to uradio zamenik predsednika opštine Paraćin nam se pravdao time je da je to potpuno ispustio iz vida. Ne samo da je “zaboravio“ da funkciju prijavi, već nam je rekao da je pozicija direktora za njega zanemarljiva funkcija.

- Zato što je to stvarno zanemarujuća funkcija i ja sam to ispustio iz vida. On je mene prijavio kao dobrog druga, prijatelja. Ja nijedan dokumenat tamo nisam potpisao, niti sam ovlašćeno lice. To je više bila pro forma, jer po statutu firma mora da ima jednog generalnog direktora, što je Vladan Pekić. Niti ja imam neki udeo tamo, niti sam imao – rekao nam je Šaletić i nastavio da se pravda time da je u Spektar investu bio samo nezvršni direktor: - Aman, nije to direktor, to je neizvršni direktor.

Šaletić je objasnio i da je ulogu direktora Spektar investa prihvatio zbog prijateljstva, a ne novca, jer novac za tu funkciju navodno nije ni dobijao. Ono što je interesantno, Šaletić nam je ispričao da je on vlasnika “Spektar investa“ Vladana Pekića molio da ga ne postavlja za direktora jer se bojao da će do sukoba interesa doći, jer je on unapred znao da će imati neku visoku funkciju u opštini.

- Ja sam Pekiću rekao da me ne stavlja na funkciju direktora jer ja sam već bio direktor komunalnog, pa sam mu rekao da ću nešto opet da budem… I ja mu kažem nemoj mene da stavljaš, nemoj posle da bude neki sukob interesa – kaže Šaletić.

Na pitanje, ako se već bojao da ne dođe do sukoba interesa zašto godinu dana od dolaska na mesto zamenika predsednika opštine Paraćin nije ništa uradio da se prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije, Šaletić nam je rekao da ne razume naše pitanje!?!

- Nisam vas razumeo šta ste rekli – i nastavio da nam prepričava kako je uopšte došao na mesto direktora te private firme: - Ja sam mu rekao: "Pekiću nemoj da me stavljaš tu…" Posle sam na kraju pristao i rekao mu: "Dobro, ajde, stavi me pa ćemo da vidimo. Eto tako je bilo. To je bilo u junu, julu mesecu 2015. i kad sam postao zamenik predsednika opštine napravio sam propust. Da sam prijavio, oni bi mi rekli da je to sukob interesa i ja bih onda Pekiću rekao da me odjavi… Da vam kažem nešto. Ja sam to potpuno smetnuo s uma.

Na pokušaj našeg novinara da mu opet postavi pitanje, kako bi razrešili situaciju da li je znao ili ne da je to što je zamenik predsednika opštine Paraćin i direktor neke privatne firme sukob interesa, Šaletić je novinara optužio da etički ne radi dobro svoj posao rečima:

- Vi mene hoćete da navučete da ja napravim neki propust.

Na pitanje zbog čega je još u APR zaveden kao direktor, ako je podneo ostavku Šaletić je okrivio generalnog direktora i vlasnika “Spektar investa“ Vladana Pekića.

- Ja vam kažem iskreno i pošteno, znači ja sam njemu rekao, kad je on meni predložio da budem kod njega: "Nemoj Pekiću, danas-sutra ću ja da budem neki od direktora, tamo-vamo…" On mi je rekao: "Dobro ajde sada, nemam drugih mogućnosti, pa ćemo za dalje da vidimo posle." Ja kad sam video da je počelo da se priča, ja sam podneo ostavku uredno, a on je nije sproveo.

Dakle, Šaletić nam je kroz ceo intervju tvrdio da je ostavku na mesto direktora Spektar investa podneo pre godinu dana. Međutim, onda nam je u prethodnoj izjavi rekao da je podneo ostavku kada je o tome počelo da se priča, a počelo je da se priča kada je naš portal objavio tu informaciju, što je bilo pre nedelju a ne pre godinu dana. To nas je zbunilo te ga je naš novinar upitao zašto ostavku nije podneo ranije već kada su mediji počeli da pišu o tome. Tu se Šaletić zapetljao, te nam neposredno potvrdio da je ostavku na mesto direktora Spektar investa podneo tek nakon objavljivanja našeg teksta.

- Zato što sam propustio, a ja tamo nikakvu ulogu nisam imao, nikakva ovlašćenja nisam imao. Nikada nijednu nadoknadu nisam dobio od Spektar investa. Pa ja vam iskreno kažem, ja sam ispustio iz vida da me on prijavio. Ako mi verujete, jer za tih godinu dana. Najiskrenije, ja sam zaboravio da je on mene prijavio.

Ipak, da to što nije ispoštovao zakonsku obavezu da funkciju direktora privatne firme prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije prijavi, Šaletiću ne smeta i ne planira da podnese ostavku na mesto zamenika predsednika opštine.

- Ne. Zašto bi ja podneo ostavku. Nemam razlog uopšte. Znam da nisam uopšte ništa kriv. Nemam ja ništa protiv… Nemam ja problem da idem u penziju, ali neću – zaključuje Šaletić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.