Ovo mora da se usvoji ili večiti studenti zaista ostaju večiti!

Izvor: Press, 01.Sep.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo mora da se usvoji ili "večiti" studenti zaista ostaju "večiti"!

“Večiti” studenti ovih dana su u velikoj panici s obzirom na to da po još aktuelnom Zakonu o visokom obrazovanju imaju rok da završe fakultet do 30. septembra ove godine.
U Ministarstvu prosvete pak poručuju da razloga za brigu nema budući da će se novi Zakon o visokom obrazovanju naći pred usvajanjem u Narodnoj Skupštini već u utorak, 2. septembra, i očekuje se da stupi na snagu sredinom meseca.
Prema tom Zakonu, ni Bolonjci nemaju mnogo razloga za brigu. Granica za upis >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na budžet ostaje 48 bodova, ali treba imati u vidu da su mesta na budžetu ograničena. Svaki fakultet na budžet u narednu godinu studija može da upiše samo 20 odsto više studenata nego što ih je upisao prethodne godine. Tako će fakultet koji je, primera radi, u prvu godinu upisao 60 studenata na budžet, u narednu godinu studija moći da upiše najviše 72 budžetska studenta.

 
Za mesto na budžetu presudni će biti bodovi, pa će se studenti najpre rangirati na osnovu sakupljenih poena (48 i više), a onda će se kod onih koji imaju isti broj bodova vršiti selekcija prema proseku.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ako se ovo ne usvoji „večiti“ studenti će zauvek ostati „večiti“

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2014

“Večitim” studentima rok za završetak studija definitivno će biti produžen do kraja školske 2015/16. godine, jer će novi Zakon o visokom obrazovanju koji to predviđa stupiti na snagu do kraja septembra.. . “Večiti” studenti ovih dana su u velikoj panici s obzirom na to da po još aktuelnom...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.