Ovo je policajac-heroj kojeg su ubili pljačkaši u Vlasotincu

Izvor: Blic, 14.Dec.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je policajac-heroj kojeg su ubili pljačkaši u Vlasotincu

Policajac Miroslav Stamenković (27), koga je jutros u Vlasotincu ubio razbojnik, junak je jer je dao svoj život za državu i narod, rekao je direktor policije Milorad Veljović, dok je očevidac ubistva pripadnika MUP naveo da je "policajac jurio razbojnike kada se jedan od bandita okrenuo i pucao u njega". Policajac Miroslav Stamenković poginuo je rano jutros kada su na njega pucali pljačkaši zlatare u Vlasotincu

Policajca je smrtno ranio jedan od pljačkaša zlatare "Unca" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Vlasotincu. Policija je uzvratila vatru i ranila Darinka V. iz Berana i Velibora L. iz Bijelog Polja, dvojicu od trojice pljačkaša. Obojica ranjenih pljačkaša su, takođe, preminula, a treći njihov saučesnik Adnan Š. iz Berana je uhapšen.

Vlasnik zlatare Bogoljub Džekić rekao je da je pokušaj pljačke trojice muškraca video preko video nadzora iz svoje druge radnje udaljena pola kilometra od mesta dešavanja i da je odmah pozvao policiju i uputio se ka zlatari.

- Kada sam stigao pljačkaši i policija nisu bili tu, a dve radnice sam uplasene pronašao zaključane u WC-u, ruke su im bile vezane žicom, a usta lepljivom trakom. Jednu od njih su tukli - rekao je Džekić.

Očevidac ubistva policajca Božidar Stefanović rekao je da je stradali pripadnik MUP jurio trojicu pljačkaša s pištoljem u ruci i da ih je sustigao u Ulici Ive Lole Ribara.

- Sve vreme je govorio 'stoj policija, pucaću', a na razdaljini od desetak metara jedan od bandita se okrenuo i počeo da puca, a zatim i drugi. Bila je to rafalna paljba. Policajac je bio ranjen, video sam krv, ali je i dalje stajao i zatim i on počeo da puca - rekao je Stefanović. Policajac sa ranom na srcu preminuo je na putu za bolnicu.

Drugi ranjeni pljačkaš je prevezen u bolnicu, gde je umro, a treći njihov saučesnik Adnan Š. iz Berana je uhapšen.

Dačić: Potresen sam, saučešće porodici policajca

Predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće porodici policajca Miroslava Stamenkovića, koji je ubijen u obavljanju svoje službene dužnosti.

- Potresen sam ovim tragičnim događajem, svestan da se pripadnici policijskih službi, u izvršavanju poslova, mogu svakodnevno naći u situacijama visokog rizika po život. Tragična Miroslavljeva smrt nas sve podseća da je posao policajca jedan od najtežih i da ga obavljaju najbolji među nama. Nadam se da će čitavo društvo shvatiti rizik s kojim se svakodnevno suočavaju policajci i da će naučiti na pravi način to da poštuje - navodi se u telegramu saučešća premijera Dačića.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je poginuli policajac Mroslav Stamenković junak i da je svoj život dao za državu i narod.

- Ovo je dokaz o opredeljenosti da policija svoj posao radi profesionalno i zakonito i po cenu svog života - istakao je Veljović u Vlasotincu. On je rekao da je neophodno shvatiti da policija radi izuzetno težak posao i da država mora više ulagati u opremu policije, dodajući da je neophodno pooštriti kazne za napad na policajce.

- Ja ću prvi tražiti od ministra pravde da se sankcije protiv ovakvih ljudi koji ubijaju i državu i policiju znatno pooštre. Država mora mnogo vise uložiti u policiju jer je ovo dokaz na kojim je iskušenjima policija - rekao je Veljović i izrazio saučešće porodici poginulog policajca.

Kolege i prijatelji poginulog policajca rekli su da je bio hrabar i da je veoma savesno obavljao svoj posao. Nezavisni sindikat policije, čiji je Stamenković bio član, saopštio je da je "ubijen njihov drug, sin ponosnih, a sada tugom požarenih roditelja". Stamenković je počeo da radi u PU Leskovac 2004. godine odmah po završetku Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici.

"Svu energiju i mladost je usmerio na težak i mukotrpan policijski posao, loše plaćen ali pun časti i ponosan. Stajati na braniku domovine, svakodnevno rizikovati svoj život kako bi njegovi sugrađani bili što beznedniji - bilo je geslo Miroslava. Službi je dao najviše što je mogao - svoj život, svoje raspuknuto srce u kome je završio zločinački metak", navodi u saopštenju NSP.

Povezane vesti: Ubijen policajac u sred dana na trgu u Istanbulu Vlasnica zlatare u Obrenovcu dala život da spase sina jedinca Radnica zlatare u Obrenovcu ubijena tokom pljačke Ubica policajca bio u milosti sudija Razbojnici pucali u glavu policajcima i građaninu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ovo je policajac-heroj Miroslav Stamenković

Izvor: Kurir, 14.Dec.2012

Stamenković je nastradao je jutros u Vlasotincu pokušavajući da zaustavi i uhapsi razbojnike koji su opljačkali zlataru..LESKOVAC - Policajac Miroslav Stamenković (27) nastradao je jutros u Vlasotincu pokušavajući da zaustavi i uhapsi razbojnike koji su opljačkali zlataru! Predsednik Vlade Srbije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.