Ovo je jedina cesta na kojoj je VOŽNJA U SUPROTNOM SMERU OBAVEZNA: Vozači koji ne poštuju ovo pravilo lako GUBE GLAVU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 07:05

Ovo je jedina cesta na kojoj je VOŽNJA U SUPROTNOM SMERU OBAVEZNA: Vozači koji ne poštuju ovo pravilo lako GUBE GLAVU!

Tokom godina se na društvenim mrežama skupio popriličan broj video snimaka sa ovog dela puta

Suočavanje sa uskim krivinama na planinskim putevima je dovoljno komplikovano samo po sebi, ali vožnja suprotnom stranom puta čini je dodatno zbunjujućom.

Meksički Cumbres de Acultzingo je područje poznato po komplikovanim deonicama kroz koje se prolazi vijugavim putevima pa je vozačima kamiona posebno teško da savladaju uske krivine. Kako velika vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu mogla da se spuste kroz neke od ovih krivina, a da ne pređu u suprotnu traku i ne izazovu česte nesreće, neko je došao na ideju da promeni smer kretanja na ovim delovima puta.

Zbog toga se tokom godina na društvenim mrežama skupio popriličan broj video snimaka sa ovog dela puta, objašnjavajući da se od njih vožnja u kontra smeru upravo i traži.

Promene trake se obično poklapaju sa najužim krivinama što olakšava skretanje teškim vozilima, a, prema nekim izvorima, ova bizarna metoda je zapravo dovela do smanjenja nezgoda na ovom putu.

Iako se na prvi pogled čini zbunjujućim, ovaj sistem funkcioniše kako je zamišljeno, naravno uz poštovanje saveta, da je najbolje da se uhvatite u koštac sa planinskim krivinama Akulzinga tokom dana, i to u trenucima kada magla nije problem.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.