Ovo je SEDAM NAJOPASNIJIH plaža na svetu (VIDEO)

Izvor: Blic, 30.Avg.2017, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je SEDAM NAJOPASNIJIH plaža na svetu (VIDEO)

Pojedini delovi obale Južne Afrike, Australije, Tajlanda ili Meksika smatraju se naročito opasnim, a na njima sa nalaze i najopasnije plaže na svetu.

U morima kod nekih od ovih plaža vrebaju predatori, poput ajkula, morskih zmija ili čak i morskih krokodila u Australiji, kojima je odkako su na listi zaštićenih vrsta populacija poprilično živnula, a tu su i meduze kojih ima bezbroj vrsta, a neke od njih, iako izgledaju majušno i potpuno bezazleno, mogu da budu i zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smrtonosne - pogotovo za decu, čiji organizam još nije dovoljno razvijen i snažan da se izbori s nervnim otrovima koje ispuštaju pipci ovih prelepih ali neretko i veoma opasnih mekušaca.

I tu nije kraj, jer se mora znati da okean nije isto što i mirno more, te tako u Meksiku snažne morske struje predstavljaju veću opasnost za neoprezne i neinformisane turiste od svih morskih životinja zajedno.

Negde je, poput obale Hong Konga, najveći neprijatelj kupača zagađenje i ogromna koncentracija bakterija i hemikalija u naizgled sasvim bistroj vodi, a verovatno najbizarnija je jedna plaža u američkoj državi Virdžiniji, gde je more potpuno bezbedno, ali zato plaža drži svetski rekord u napadima divljih lisica na kupače.

Reč je o sledećim plažama:

Šta ih to svrstava u opasne, pogledajte u video-snimku:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.