Ove stvari žene nikako ne smeju da rade na Veliku Gospojinu: Muškarci, upozorite ih!

Izvor: Press, 28.Avg.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove stvari žene nikako ne smeju da rade na Veliku Gospojinu: Muškarci, upozorite ih!

Uspenje presvete Bogorodice se smatra praznikom žena i majki.
Foto: Wikipedia
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Uspenje Presvete Bogorodice ili Veliku Gospojinu kako je u narodu poznat ovaj praznik. On spada u red Bogorodičinih praznika, kome predhodi dvonedeljni post.
Za vreme ovog praznika običaj je da naročito žene poštuju veliki broj zabrana koje se odnose na obavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poslova u kući i oko nje.
Žene za vreme Velike Gospojine ne treba da rade bilo kakav posao rukama, a naročito poslove sa iglama, da peru veš, rade po baštama kao i da započinju nov posao.
S obzirom na to da se svaki posao u kući obavlja rukama, žene na ovaj dan treba da ostave sve kućne poslove.
Uspenje Presvete Bogorodice se smatra praznikom žena i majki, te bi žene posebno trebale na idu na pričest, ukoliko su se pridržavale dvonedeljnog posta.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.