Ovde se rađa FESTIVALSKA MAGIJA! Za jedan grad u Srbiji čuo je ceo svet, a sve zbog KARNEVALA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 12:19

Ovde se rađa FESTIVALSKA MAGIJA! Za jedan grad u Srbiji čuo je ceo svet, a sve zbog KARNEVALA! (FOTO)

Ova manifestacija postala je turistička atrakcija i jedan od najznačajnih međunarodnih događaja u Srbiji.

Internacionalni karneval u Pančevu je prvi i najznačajniji savremeni međunarodni karneval u Srbiji, turistička atrakcija sa 2000 učesnika iz oko 15 zemalja, koju poseti više od 100.000 posetilaca.

Predstavlja različite kulture i karnevalske tradicije iz celog sveta, čiji je sastavni deo međunarodna i regionalna saradnja. Održava se u organizaciji udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ''Prijatelji Pančeva'' od 2003. godine, i pod pokroviteljstvom je Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine i Grada Pančeva.

Ove godine proslavljen je osamnaesti rođendan Internacionalnog karnevala u Pančevu 19. i 20. juna, programom koji se održao na 10 lokacija u gradu, a ono što je bio poklon za sve građane Pančeva, ali i posetioce širom Srbije jeste program koji je bio besplatan za sve.

Pored tradicionalne karnevalske povorke, održan je i dečiji karnevalski program i Sajam tradicionalne hrane i vina "Banat Gastro". Karneval slavi radost života i bogatstvo kultura, a dva dana gradom vladaju karnevalisti, prijateljstvo i dobro raspoloženje.

Karnevalske svečanosti u Pančevu, tradicionalno započinju predajom ključeva grada gradonačelnika u ruke Maestra karnevala, što simbolično označava da tih dana gradom vladaju karnevalisti, dobro raspoloženje i prijateljstvo.

Kulminacija događaja je velika Međunarodna karnevalska povorka koja prolazi kroz centar grada sa preko 2.000 učesnika iz 15 zemalja, koja se završava vatrometom.

Ono po čemu se karneval u Pančevu, kao i sam grad Pančevo izdvajaju od ostalih gradova i opština u Srbiji jeste njegovo jako visoko mesto na karnevalskoj mapi sveta, kao značajna evropska manifestacija koja je perjanica karnevala u Srbiji i prvi član Federacije Evropskih karnevalskih gradova (FECC) iz Srbije, od 2004.godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.