Ovako je Koštunica pustio novog GOSPODARA KOSOVA iz zatvora! Pritisla ga OZLOGLAŠENA ORGANIZACIJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako je Koštunica pustio novog "GOSPODARA KOSOVA" iz zatvora! Pritisla ga OZLOGLAŠENA ORGANIZACIJA!

Vojislav Koštunica, bivši predsednik SRJ je 2001. godine pomilovao Aljbina Kurtija, sadašnjeg lidera Samoopredeljenja. 

On mu je ukinuo kaznu od 15 godina na koliko je bio osuđen zbog terorizma i rada na otcepljenju Kosova i Metohije.

Kurti je uhapšen kada je pokušao da pobegne s Kosova i Metohije, u pritvoru je bio od 27. aprila 1999. godine, a osuđen je 13. marta 2000. na 15 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatvora u sudu u Nišu.

Kurti je pomilovan 7. decembrfa 2001. godine odlukom o pomilovanju po službenoj dužnosti, a na osnovu člana 98, tačka 8 Ustava SRJ, koju je potpisao Koštunica.

- Aljbin Kurti oslobađa se daljeg izvršenja izrečene kazne zatvora – navodi se u odluci.

Ovoj odluci prethodio je dopis tadašnjeg saveznog ministra pravde Save Markovića Koštunici s predlogom za pomilovanje Kurtija po službenoj dužnosti.

Kurti je osuđen u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti SRJ otcepi Kosmet i stvori nezavisna država: kao član predsedništva neprijateljskog udruženja Nezavisna unija studenata 1. oktobra 1997, i to 29.10.1997. i 30.12.1997. organizovao demonstracije za nezavisnost Kosova, zatim organizovao kurs prve pomoći i dobrovoljnog davanja krvi za pripadnike OVK i učestvovao u organizovanju konferencija na kojima je iznosio ciljeve bande OVK. Što je avgusta 1998. pristupio neprijateljskom udruženju OVK, i to kao sekretar političkog predstavnika te bande Adema Demaćija.

U dopisu Saveznog ministarstva pravde navodi se i da je inicijativu za pokretanje postupka pomilovanja pokrenuo Jugoslovenski komitet pravnika za ljudska prava (Jukom).
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSKLUZIVNO! DOKUMENTA DOSAD NEVIĐENA U JAVNOSTI: Ovako je Koštunica oslobodio Kurtija iz zatvora! ČITAJTE U KURIRU

Izvor: Kurir, 14.Okt.2019

Predsednik Jugoslavije je 2001. pomilovao lidera pokreta Samoopredeljenje i budućeg kosovskog premijera. Ukinuo mu je kaznu zatvora na koju je bio osuđen zbog terorizma i rada na otcepljenju Kosova

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.