Ovaj snimak dokazuje da su slonovi zaista najinteligentnije životinje

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj snimak dokazuje da su slonovi zaista najinteligentnije životinje

Spretnost im je posebna vrlina...

Snimak koji dolazi iz Indije oduševio je ceo svet, a posebno ljubitelje životinja koji su oduševljeni podvigom, kao i inteligencijom jednog slona!

U kratkom video klipu možemo da uočimo ovu neverovatnu životinju koja je odlučila da pređe železničku prugu, a u svom naumu je u potpunosti uspela.

Rampe nisu predstavljale nikakvu prepreku, te ih je ovaj slon lagano zaobišao i nastavio napred svojim putem.

Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako smo do sada znali da imaju odlično pamćenje, na osnovu čega je skovana izreka "pamti kao slon", poznato je da ova životinja ima još neke sposobnosti.

Posebno se izdvajaju širki spektri složenog ponašanja, kao što su upotreba alata, izražavanje tuge, stvaranje "jednostavne umetnosti", igranje, saosećanje i samosvest, smisao za humor, saradnja sa drugim jedinkama, dobro pamćenje i jezik.

Upravo zbog toga spadaju u krug najinteligentnijih životinja, a ovaj snimak to svakako i dokazuje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.