Ovaj čovek hoda unazad 700 kilometara, a razlog će vas ODUŠEVITI (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj čovek hoda unazad 700 kilometara, a razlog će vas ODUŠEVITI (FOTO, VIDEO)

Započeo ekspediciju iz svog rodnog sela

Indonežanin će preći više od 700 kilometara hodajući unazad od svog doma u istočnoj Javi do glavnog grada Indonezije da bi podigao svest o krčenju šuma.

Medi Bastoni počeo je svoju napornu ekspediciju 18. jula iz svog sela na obronku planine Vilis, neaktivnom vulkanu u indonežanskoj provinciji Istočna Java, koja je pogođena ogoljavanjem šuma.

Medi Bastoni walks 20 to 30 km backwards every day under the scorching >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sun, with a rear-view mirror attached to his backpack to avoid bumping into objects.https://t.co/aEPXl30Oif

— Yahoo Singapore (@YahooSG) August 5, 2019

Četrdesettrogodišnji Bastoni će, kako se očekuje, stići u glavni grad Indonezije, Džakartu, u petak i nada se da će se sastati sa predsednikom Jokom Vidodom da ga zamoli da se ponovo posadi drveće na planini Vilis.

Ovo nije njegovo prvo hodanje unazad. Bastoni je prešao 73 kilometara hodajući unazad prošle godine od grada Tulungagung u Istočnoj Javi do vrha planine Vilis u sličnoj akciji namenjenoj skretanju pažnje na pitanje deforestacije.

SVETLA KOJA ČUVAJU ŽIVOT: Pomoću OVIH sijalica, Japan je DRASTIČNO smanjio stopu samoubistava (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.