Otvoren 18. Festival uličnih svirača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 18. Festival uličnih svirača

Tradicionalnom povorkom od Trga slobode do Beogradske kapije na Petrovaradinu u Novom Sadu je otvoren 18. Festival uličnih svirača.

Tokom tri dana festivala - do 1. septembra, Gradić će ponovo postati umetnički kvart, na čijim ulicama će se smestiti muzika, filmovi, pozorište, izložbe i performansi.

Festival je otvoren povorkom učesnika od Trga slobode u Novom Sadu, do Beogradske kapije u Petrovaradinu, gde koncert održao španski pijanista David Moreno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Bend Svemirko, Sara Renar, Ana Ćurčin i Sana Garić glavna su imena domaće selekcije Festivala uličnih svirača - Gradić festa.

Celokupan program će sadržati i strane izvođače, filmske projekcije, izložbe, pozorišne predstave i performanse koji će biti izvedeni na ulicama Gradića.

Nezavisna omladinska pozorišna produkcija Reflektor teatar iz Beograda sa uspehom uvodi angažovan nov i različit pozorišni izraz u polje mejnstrima. U Gradiću će izvesti dve hit-predstave, "Muškarčine", pozorišni dokumentarac na temu poimanja muškosti, i "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi", priču o heroju SFRJ revolucije Ivi Loli Ribaru, koja nudi reviziju borbe protiv fašizma u doba narastajućih nacionalizama širom Evrope.

Festival uličnih svirača – Gradić fest, organizuje Umetnička asocijacija "Inboks" iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo 18. Festival uličnih svirača

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2018, 08:22

Ovogodišnje izdanje Festival uličnih svirača - Gradić fest, otvoren tradicionalnom povorkom učesnika i građana od Trga slobode do Beogradske kapije u Petrovaradinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.