Otvaren novi zatvor, na 24.000 kvadratnih metara

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaren novi zatvor, na 24.000 kvadratnih metara

Pančevo -- Novi Kazneno-popravni zavod (zatvor) u Pančevu za smeštaj 500 lica lišenih slobode, odnosno 300 osuđenika i 200 pritvorenika biće otvoren je.

Novi zatvor otvorila je ministarka pravde Nela Kuburović, a otvaranju će prisustvovati i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević, guverner Razvojne banke Saveta Evrope Rolf Venzel, kao i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Matea Norčić i šef >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio.

KPZ u Pančevu je jedan od najmodernijih zatvora zatvorenog tipa u Srbiji, sa smeštajnim kapacitetom za 500 lica lišenih slobode.

Građen je dve godine, u skladu sa standardima evropskih zatvorskih pravila i moće da se poredi s najsavremenijim zatvorima Evropske unije, kažu u Ministarstvu pravde.

Projekat je finansirala najvećim delom Razvojna banka Saveta Evrope, uz kofinansiranje Republike Srbije.

Ovaj Kazneno-popravni zavod sastoji se od 10 zgrada - dve za smeštaj osuđenika, kuhinje, upravne zgrade, prijavnice, zgrade za posete i tehničkih prostorija, a prostire se na površini od 24.000 kvadrata.

Ceo kompleks je pokriven sa više stotina kamera za nadzor.

Zatvor je opremljen nameštajem koji prave "stanari" zatvora u Požarevcu - Zabeli, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Nišu (kreveti, dušeci, stolovi, stolice...), a koji su prethodno prošli stručnu obuku za rad metalskim i drvnim pogonima u pomenutim zatvorima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otvara se "srpski alkatraz", a Legija...VIDEO

Izvor: B92, 01.Okt.2018

Pančevo -- U Pančevu se otvara novi Kazneno-popravni zavod, odnosno zatvor. U njemu će moći da boravi 500 lica lišenih slobode, odnosno 300 osuđenika i 200 pritvorenika...KPZ u Pančevu je jedan od najmodernijih zatvora zatvorenog tipa u Srbiji. Građen je dve godine, u skladu sa standardima evropskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.