Otkriveno čiji je F-18 koji se približio avionu sa ruskim ministrom odbrane

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno čiji je F-18 koji se približio avionu sa ruskim ministrom odbrane

Lovac F-18 koji je pokušao da se približi avionu ministra odbrane Rusije iznad neutralnih voda Baltičkog mora, pripada vojnom vazduhoplovstvu Španije.

To je saopštio portal ABC.

Avion je u sastavu misije NATO-a za patrolu vazdušnog prostora baltičkih zemalja, dodaje portal.

Madrid je u Baltičkim državama rasporedio ukupno pet lovaca F-18 zajedno sa 140 pripadnika posade i posluge. Španski kontingent nalazi se u litvanskom Šjauliaju i ostaće na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Baltiku do kraja avgusta. patrolnu misiju NATO-a trenutno predstavljaju španske, britanske i mađarske vazdušne snage, piše "Sputnjik".

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se incident dogodio kada je avion sa ministrom uz pratnju dva lovca Baltičke flote Rusije Su-27 iz Kalinjingrada leteo u Moskvu. Avionu, u kome se nalazio Sergej Šojgu, pokušao je da se približi F-18, ali su piloti ruskih lovaca oterali avion NATO-a, ne dozvoljavajući mu da se približi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POTPUNO NEOČEKIVANO! Nećete verovati čiji F-18 je pokušao da se približi avionu ministra Šojgua! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019

Lovac F-18 koji je pokušao da se približi avionu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua iznad neutralnih voda Baltičkog mora, pripada vojnom vazduhoplovstvu Španije...Avion je u sastavu misije NATO-a za patrolu vazdušnog prostora baltičkih zemalja...Madrid je u Baltičkim državama rasporedio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.