Otkriveni migranti, rizikovali živote u podu kamiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveni migranti, rizikovali živote u podu kamiona

Još jedan dramatičan pokušaj migranata da ilegalno pređu državnu granicu zabeležen je u četvrtak, 23. maja na prelazu Horgoš u podu kamiona austrijskih registarskih oznaka koji se prazan vraćao iz Srbije.

Carinici su otkrili tri Avganistanca u podu poluprikolice, pregledavši snimak na skeneru, saopštila je Uprava carina koja upozorava da je putovanje na takvom mestu zbog nedostatka vazduha moglo migrante da košta života.

Uprava carina podsetila je da se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sličan, po život opasan poduhvat, nedavno upustilo i devet migranata koje su carinici pronašli u skučenom prostoru duplog dna auto-prikolice.

"Na našim graničnim prelazima preko kojih se stiže do zemalja EU svakodnevno se beleže mnogobrojni pokušaji ilegalnih prelazaka granice, od kojih neki svedoče o tome da migranti, kao ni njihovi krijumčari, uopšte ne razmišljaju o potencijalnom rizicima takvog transporta", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Migranti rizikovali živote u podu kamiona

Izvor: RTS, 24.Maj.2019

Još jedan dramatičan slučaj sprečavanja migranata da ilegalno pređu državnu granicu zabeležen je juče na Horgošu u podu kamiona austrijskih registarskih oznaka koji se prazan vraćao iz Srbije. . Pogledavši snimak...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.