Otkriveni NIKAD OBJAVLJENI TRANSKRIPTI svedočenja ARKANOVE SEKRETARICE: Čula sam od osobe pod imenom Kale...

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2018, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveni NIKAD OBJAVLJENI TRANSKRIPTI svedočenja ARKANOVE SEKRETARICE: "Čula sam od osobe pod imenom Kale..."

Ražnatovićeva sekretarica govorila je i o odnosu njenog šefa i prvog čoveka srpske policije Radovana Stojičića Badže

Na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu u aprilu 2003. svedočila je Brankica (identitet joj je otkriven nakon suđenja), lična sekretarica Željka Ražnatovića Arkana i Srpske dobrovoljačke garde. Kao zaštićeni svedok, pod oznakom B-129, govorila je o tome šta je sve videla i čula tokom ratnih godina, u prvoj polovini devedesetih godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U fragmentima svedočenja ona otkriva Arkanove veze sa državnom bezbednošću, moćnim biznismenima, političarima.

, koji jeubijen 1997. godine u Beogradu.

Tužilac Najs: Da li ste ikada videli Radovana Stojičića, Zvanog Badža?

B-129: Ne.

Tužilac Najs: Da li ste nešto saznali  o njegovom odnosu sa Arkanom i kako se razvijao taj odnos?

B-129: Znam da su u toku operacije u istočnoj Slavoniji 1991. godine bili jako bliski, čak ima jedna slika gde su njih dvojica zajedno u Erdutu, u kampu, da bi u toku 1993. godine i početkom 1994.  Badža preuzeo kamp Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu i Arkan je zbog toga bio jako ljut.

Tužilac Najs: Arkan nije bio zadovoljan time što je Badža preuzeo kamp. Šta je Arkan mislio o svom doprinosu tom kampu i kakav je on to kamp bio stvorio?

B-129: Prvi kamp SDG je bio jedan od najmodernijih kampova u bivšoj Jugoslaviji, zato što je bio napravljen za... Arkan ga je napravio za trening specijalne jedinice u kome je postojao gumeni grad. Ljudi koji se razumeju u vojna pitanja znaju o čemu govorim šta znači čuveni grad za jedan centar za obuku.

Tužilac Najs: Da li su drugi Arkanovi poslovi, uključujući i krijumčarenje, imali veze sa promenom do koje je došlo  u odnosu između njega i Badže?

B-129: Da. To je i u nekoliko navrata pred nama u štabau rekao, da je šverc najviše uticao na njihov odnos, jer kao je on kazao, mislim na Arkana, Badža želi da zadrži sve za sebe.

Ovim svedočenjem, sekretarica je potvrdilada je Ražnatović pre rata radio za Državnu bezbednost, prenosi Republika.

Tužilac Najs: Za koga je Arkan radio pre rata?

B-129: Pre rata je radio za državnu bezbednost tadašnje Jugoslavije, odnosno SFRJ.

Tužilac Najs: Da li ste to čuli od njega ili od nekog drugog?

B-129: Od njega lično nikad nisam, već od osobe pod imenom Kale, koja je radila u agenciji za obezbeđenje. Kale je često pričao o tome kako su njih dvojica  zajedno radili i to se moglo primetiti takođe iz poštovanja koje je pokojni Komandant imao prema Kaletu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.