Otkrivena statua Nelsona Mandele u Ujedinjenim nacijama

Izvor: Beta, 24.Sep.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena statua Nelsona Mandele u Ujedinjenim nacijama

Statua Nelsona Mandele otkrivena je danas u Ujedinjenim nacijama povodom 100. godišnjice rodjenja pokojnog južnoafričkog vodje.Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je na otkrivanju danas da je Mandela oličenje najviših "vrednosti Ujedinjenih nacija - mir, oproštaj, saosećanje i ljudsko dostojanstvo".Kasnije danas u Mandelinu čast biće održan samit mira koji se podudara s početkom godišnjeg sastanka svetskih vodja na zasedanju Generalne skupštine UN.Predsednica Generalne skupštine Marija Fernanda Espinosa Garses rekla je da se nada da će statua podsećati zemlje članice UN da treba da "slavimo naše razlike".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkrivena statua Nelsona Mandele u UN

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2018

Statua Nelsona Mandele otkrivena je u Ujedinjenim nacijama povodom 100. godišnjice rođenja pokojnog južnoafričkog vođe...Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je na otkrivanju danas da je Mandela oličenje najviših "vrednosti Ujedinjenih nacija - mir, oproštaj, saosećanje i ljudsko dostojanstvo"...U...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.