Otkazana tribina na kojoj je Pacoli trebalo da govori

Izvor: N1 televizija, 21.Jul.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazana tribina na kojoj je Pacoli trebalo da govori

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) otkazalo je svečanu sednicu i tribinu u Novom Pazaru na kojoj je trebalo da govori ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli.

Svi događaji planirani za danas su otkazani, rečeno je agenciji FoNet u BNV.

U Domu omladine u Novom Pazaru za danas u 18.30 bila je zakazana tribina "Proces uspostavljanja regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu", na kojoj je trebalo da govore predsednik BNV Sulejman Ugljanin, Pacoli i Nedžmedin >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Spahiu.

Pacolija je u svojstvu ministra spoljnih poslova u Novi Pazar pozvao Ugljanin, ali Vlada Srbije nije odborila tu posetu.

Ministarstvo prosvete osudilo poziv BNV direktorima škola u Novom Pazaru

Ministarstvo prosvete osudilo je poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) direktorima škola u Novom Pazaru da prisustvuju svečanoj

sednici BNV na koju je pozvan i kosovski šef diplomatije Bedžet Pacoli.

"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije smatra neprihvatljivim poziv koji je BNV uputilo direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova u Novom Pazaru uz najavu dolaska Bedžeta Pacolija u Novi Pazar u svojstvu zvaničnika nepriznatih prištinskih vlasti", saopšteno je iz ovog ministarstva.

Poziv direktorima škola na današnju "svečanu sednicu BNV" Ministartsvo smatra suprotnim interesima i Srbije i naziva ga "otvorenom zloupotrebom državnih institucija u političke svrhe".

Ministarstvo prosvete najavilo je da će, "u skladu sa svojim nadležnostima, preduzeti sve potrebne mere prema Nacionalnom bošnjačkom veću koje su u funkciji zaštite državnih interesa", uključujući i "zaštitu zaposlenih u sistemu obrazovanja i vaspitanja od političkih zloupotreba".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Otkazane sednica i tribina, Pacoli ne dolazi

Izvor: Mondo, 21.Jul.2018

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) otkazalo je svečanu sednicu i tribinu u Novom Pazaru na kojoj je, kako je ranije najavljeno, trebalo da govori ministar inostranih poslova Kosova Bedžet Pacoli,potvrđeno je radiju Sto plus...Foto: MONDO/Predrag Vujić..U BNV je kratko rečeno da se "navedeni događaji...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.