Otišao Čaruga: Umro glumac Ivo Gregurević

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2019, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otišao Čaruga: Umro glumac Ivo Gregurević

Hrvatski glumac Ivo Gregurević, najpoznatiji po glavnoj ulozi u filmu "Čaruga", preminuo je u 67. godini, preneo je danas HRT.

Gregurević je rođen 1952. godine a nakon završetka srednje škole upisao je Akademiju dramskih umetnosti u Zagrebu. Na filmu je debitovao 1977. Glumio je glavnu ulogu provincijalca na radu u Nemačkoj u filmu "Ne naginji se van", koji je režžirao Bogdan ŽŽižić.

Iste godine snimio je film Antuna Vrdoljaka "Mećava" u kojem je igrao lik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ivana.

Glumio je u filmovima "Osuđeni", "Kraljevoj završnici" (1987.) i "ŽŽivotu sa stricem" (1988.), kao i u seriji Velo misto.

Godine 1986. postao je član ansambla Drame HNK u Zagrebu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Marko Nikolić

Izvor: RTS, 02.Jan.2019

Glumac Marko Nikolić preminuo je u 73. godini u KBC "Zvezdara", potvrđeno je RTS-u. . Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju...

Nastavak na RTS...

Preminuo glumac Ivo Gregurević

Izvor: Radio 021, 03.Jan.2019, 09:30

Hrvatski glumac Ivo Gregurević, najpoznatiji po glavnoj ulozi u filmu "Čaruga", preminuo je u 66. godini...Gregurević je rođen 1952. godine, a nakon završetka srednje škole upisao je Akademiju dramskih umetnosti u Zagrebu...Na filmu je debitovao 1977. Glumio je glavnu ulogu provincijalca na radu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.