Devojčica (14) oteta iz spavaće sobe, nađena DEVET MESECI kasnije: Usledio UŽAS, a njena otmičarka je NA SLOBODI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2018, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica (14) oteta iz spavaće sobe, nađena DEVET MESECI kasnije: Usledio UŽAS, a njena otmičarka je NA SLOBODI!

Slučaj koji je potresao SAD

Vanda Barzi, žena koja je učestvovala u otmici Elizabet Smart 2002. godine, nakon čega je držala u zatočeništvu devet meseci, biće oslobođena sledeće srede, objavio je odbor za pomilovanja američke države Juta, na veliko iznenađenje javnosti.

Pročitajte i:

Odbor  je odbio prevremeno puštanje iz zatvora u julu, ali zvaničnici sada kažu da nakon ponovnog razmatranja i saveta pravnika moraju uračunati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vreme koje je Barzijeva provela u federalnom pritvoru pre nego što je osuđena.

Barzi (72) služi osmogodišnju zatvorsku kaznu u Teksasu. Presuda je povezana sa drugom zaverom da se kidnapuje rođak Elizabete Smart, nekoliko nedelja nakon što su Barzijeva i njen suprug Brajan Dejvid Mičel oteli Smartovu. Barzijeva se izjasnila krivom i u maju 2010. osuđena je na jednu do 15 godina zatvora.

Otac Elizabete Smart izrazio je iznenađenje odlukom Odbora u Juti.

- Rekli su nam da će ona izaći iz zatvora 2022. – rekao je on.

 “Foks 13” ukazuje da njeno oslobađanje dolazi pet godina pre nego što je očekivano da će biti podobna za pomilovanje.

Elizabet Smart, koja danas ima 30 godina, navela je da je iznenađena i razočarana odlukom o puštanju Barzijeve iz zatvora. Ona je dodala da će se obratiti javnosti povodom oslobađanja Barzijeve za nekoliko dana, “kad bude bolje razumela situaciju”.

Elizabeth Smart kidnapper Wanda Barzee granted early prison release https://t.co/y7Leu0SaMl pic.twitter.com/LKTMBSSJxi

— Dateline NBC (@DatelineNBC) September 11, 2018

Elizabet Smart oteta je u junu 2002, kad je imala svega 14 godina, iz svoje spavaće sobe u porodičnoj kući u Solt Lejk Sitiju. Pronađena je devet meseci kasnije dok je išla ulicom u predgrađu Sendi zajedno sa Barzi i njenim mužem. Ljudi su prepoznali otmičarski par na osnovu medijskog izveštavanja, navodi "Foks njuz". Barzi i Mičel su uhapšeni 2003, a Barzijeva se izjasnila krivom 2009. Tri meseca kasnije izjasnila se krivom i za pokušaj kidnapovanja Elizabetinog rođaka, oko mesec dana nakon njene otmice.

Mičel služi dve doživotne robije u federalnom zatvoru zbog kidnapovanja i seksualnog napada. Smart, koja je danas udata i ima dvoje dece, napisala je knjigu o ovom mučnom periodu svog života i pomogla je u snimanju filma i dokumentarca. Trenutno se bavi bezbednošću dece u društvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.