Otac ubijene devojčice: Homen obećao narukvice za silovatelje, od tada prošlo skoro dve godine

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac ubijene devojčice: Homen obećao narukvice za silovatelje, od tada prošlo skoro dve godine

Slobodan Jovanović iz Starih Ledinaca, čiju je osmogodišnju ćerku pre dve godine silovao i ugušio meštanin Milan O, pokrenuo je inicijativu "Za Marijin zakon" koja predviđa pooštravanje zatvorskih kazni za pedofile.

On je predložio uvođenje zatvorske kazne od 60 do 80 godina, kako bi se sprečila mogućnost da nasilnici ponove monstruozne zločine.

"Da se razumemo, nisam za uvođenje smrtne kazne. Ali pošto u Srbiji ne postoji kazna doživotne robije, želim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podizanje zatvorskih kazni sa 40 na 60 ili 80 godina, kako bismo bili sigurni da će biti podalje od svojih žrtava", rekao je Jovanović za novosadski Radio 021.

Prema njegovim rečima, povod za inicijativu bio je zločin koji se pre 10 dana desio u Vračevom gaju kod Bele crkve, kada je pedofil povratnik nakon odležane zatvorske kazne pokušao da siluje jednu devojčicu nakon što joj je ubio oca.

Jovanović je podsetio da su mnogi državni funkcioneri nakon brutalnog ubistva njegove kćerke najavljivali oštriju kaznenu politiku i uvođenje narukvica za monitoring oslobođenih pedofila, ali ta inicijativa do danas nije realizovana.

"Dva dana nakon tragične smrti mog deteta (državni sekretar u Ministarstvu pravde) Slobodan Homen je najavio da će svi silovatelji povratnici nakon izdržane zatvorske kazne nositi narukvice koje će omogućiti monitoring radi sprečavanja mogućnosti da ponove zločin", rekao je Jovanović.

On je dodao da je Homen tada rekao i da će to biti uvedeno "kroz par meseci", a prošlo je 20 meseci od kako je njegova ćerka ubijena, dok u međuvremenu povratnici ponavljaju svoje zločine, što pokazuje slučaj iz Vračevog gaja.

Milan O. je nakon hapšenja iz novosadskog Okružnog zatvora prebačen u Specijalnu bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu, gde je umro od srčanog udara dva meseca nakon zločina.

Povezane vesti: Devojčica celu noć ležala pored tela oca kojeg je ubio bivši zatvorenik Učitelj veronauke obljubio dečake Svi zločini s Fejsbuka: Najpopularniju društvenu mrežu sve češće koriste ubice, silovatelji i pedofili Nastavnik-pedofil stavljao deci bubašvabe na lica Tri brazilska sveštenika osuđena zbog pedofilije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otac ubijene devojčice traži oštrije kazne za pedofile

Izvor: Politika, 06.Mar.2012

NOVI SAD – Slobodan Jovanović iz Starih Ledinaca, čiju je osmogodišnju ćerku pre dve godine silovao i ugušio meštanin Milan O, pokrenuo je inicijativu „Za Marijin zakon” koja predviđa pooštravanje zatvorskih kazni za pedofile...On je predložio uvođenje zatvorske kazne od 60 do 80 godina,...

Nastavak na Politika...

Otac ubijene devojčice traži oštrije kazne za pedofile

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012

Slobodan Jovanović iz Starih Ledinaca, čiju je osmogodišnju ćerku pre dve godine silovao i ugušio meštanin Mladen Ogulinac, pokrenuo je inicijativu "Za Marijin zakon" koja predviđa pooštravanje zatvorskih kazni za pedofile...On je predložio uvođenje zatvorske kazne od 60 do 80 godina, kako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.